iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Готвят нов проект за Младежки информационно-консултантски център в Перник

Новини за Перник от iPernik

Нов проект за продължаване на дейностите на Младежки информационно-консултантски център (МИКЦ) се готви в Перник. Това беше съобщено днес на  заключителната  отчетна пресконференция на екипа на МИКЦ.

Представители на Община Перник, която е и основен партньор на проекта, Общинският младежки  съвет и други партньори на младежите дадоха висока оценка за развитието и дейността на Центъра.

Най-активни  в МКИЦ- Перник бяха членовете на сдружение "Обектив". Една от основните насоки на усилията им беше активни млади хора да се включат в националната стратегия за създаване на благоприятни условия за развитието на младите специалисти и да се провокира гражданската им активност, да се развие движение на доброволчество.

Младежкият информационно- консултантски център е първият голям проект на сдружение "Обектив", чрез който екипът цели изграждането на устойчива младежка зона на територията на област Перник.

„Много важна за нас е мотивацията на младите хора за собственото им развитие и за развитието на обществото. Освен това целим да подпомогнем реализацията към европейските ценности и стандарти, както и развитието капацитета на организацията”, каза председателят на сдружението Станислава Генадиева.

През следващата година, младите хора отново ще кандидатстват по проекта МИКЦ. Предстои сформиране на нов екип, който ще работи по него.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.