iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лек за махмурлука

Как перничани лекуват махмурлука си

На всички ни е неприятно усещането на сутринта след тежка вечер. Тук са изброени най-добрите и зипитани лекове за махмурлука, които със сигурност ще ви помогнат.
Пийте вода
Може и да си мислите, че това е тривиално, но има много хора, които не пият вода, след като са изпили тонове алкохол. Алкохолът е диуретик , което значи, че ако пиете много от него, губите съответно много количество вода в организма. Така че ако пиете, вземете си голяма бутилка вода до леглото и пийте, когато се събудите и ще видите колко различно ще се чувствате.
Правете упражнения
Това сигурно е последното нещо, което искате да правите след тежка вечер, но това е един от сигурните лекове. Не е само заради потенето, но и заради изразходването на някои излишни калории, които сте понатрупали от алкохола. Не се натоварвайте, само кратка разходка около блока ще свърши работа.
Секс
Това е един от лековете, който наистина помага. Можете много да не ви се иска да правите секс, докато имате махмурлук, но бъдете сигурни, че ще ви помогне. Ще се изпотите и в мозъка ви ще се освободи голямо количество ендорфин , което ще ви направи щастливи.
Нагълтайте се с витамини
Алкохолът е едно от нещата, които отнемат всички витамини в тялото, когато се консумира в големи количества. Липсата на Витамин А, Б и Ц правят махмурлука още по-зле. Затова след тежка вечер задължително си разтворете витамини в чаша вода или яжте много цитрусови плодове.
Достатъчно сън
Накрая стигаме до това, което знаят всички. Ако нищо друго не помогне, наспете се добре.
Източник:За жената
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.