iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Храните, за които мислим че са здравословни, но не са

Кои храни перничани смятат за здравословни и наистина ли са такива

Ние всички перничанки се опитваме да се храним по-здравословно, не само, за да свалим килограми, а за да сме сигурни, че храната няма да навреди на здравето ни и ще бъдем здрави и щастливи. Храним се с плодове и зеленчуци всеки ден, ползваме пълнозърнест хляб, когато можем, интересуваме се от съдържанието на етикетите и все пак има храни, които се промъкват в менюто ни и ние винаги сме ги считали за здравословни. Е, някои не са толкова здравословни! Ето списък със 7 от тях:

 
 
1. Пилешка супа

 
 
Всички сме чували и вкусвали от здравословната, възстановяваща сила на пилешката супа, прекрасна за настинки и грип. Знаете ли, че е пълна с натрий и мазнини. Ако сами си я приготвяте, може да избегнете тези вредни съставки, като проверите внимателно съдържанието на натрий в съставките, както и мазнините.
 
2. Бутилирани сокове и бутилиран чай

 
 
Много от нас си мислят, че щом като заместят газираните напитки със сок от бутилка, или студен чай, то захарта, която поемат е по-малко и са по-здравословни. Нищо подобно! Проверете внимателно съдържанието на захар в бутилката и ако е повече от 12гр., оставете я и вземете минерална вода, или истински сок от плодове.
 
 
3. Сандвичите

 
 
Аз съм голям фен на сандвичите, но знаете ли че те не винаги са здравословния избор за вас? Много от обедните менюта с меса, са пълни с мазнини и натрий, а рибата тон и пилешкото може да са овкусени с повече майонеза, отколкото трябва. Прочетете информацията за съставките на сандвичите, които се предлагат по заведения, спирки и магазини и се постарайте да си вземете такива, които наистина съдържат малко вредни съставки (ако въобще могат да се намерят такива).
 
 
4. Салатата

 
 
Разбира се плодовете или зеленчуците в тези салати са много добър избор, на какво да кажем за всички допълнения към салатите, като крутони, бекон, майонеза, панирано пилешко, сирена или различни видове дресинг. Ако жадувате за салата, то използвайте такива със здравословни съставки, или можете сами да си ги прибавите, като не прекалявате с вредните.
 
 
5. Шейковете

 
 
Също както и при соковете, те се очаква, че ще бъдат здравословни и пълни с витамини и антиоксиданти,но поради някаква причина не е точно така с тези, които се предлагат готови произведени, а не приготвени на момента. Освен това, те съдържат много мазнини и калории, които са вредни, разбира се. Ако наистина ви се пие шейк, по-добре си го пригответе вкъщи, за да сте сигурни какво точно приемате.
 
 
6. Кисело мляко

 
 
Тъй като жените се нуждаят повече от калций и витамин Д, киселото мляко трябва да присъства на трапезата. То не бива обаче да е „каквото и да е“, а трябва да сте го проверили дали е с жива закваска, или съдържа нишесте и захар. Ако не е изрично упоменато от какво е направено млякото, то рисковете да е от нездравословни продукти са големи. Това се отнася особено за плодовите млека.
 
7. Мюсли барчета

 
 
Винаги съм мислила, че тези десертчета не са опасни и ги давах редовно на дъщеря ми за училище, но един ден си направих труда да видя съдържанието и като установих колко много захар съдържат, направо се ужасих! Сега минахме на вариантите с „по-малко захар“.
 
Наистина има толкова много храни, за които мислим, че са здравословни, но при по-близък и внимателен поглед установяваме, че това съвсем не е така. Просто трябва да сме по-внимателни към храните, които ползваме и се стараем да ги изучаваме, преди да станат част от менюто ни.

 
 Източник:За жената

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.