iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


7 знака,че сте в добро здраве

7 признака за добро пернишко здраве

 В днешно време перничани малко преувеличават, когато се касае за телата им. Изглежда, че двадесет и първи век е ерата на хипохондриците. Всички очакваме да се чувстваме добре през цялото време, което много често не е възможно. Тук са изброени 7 знака, които показват, че сте в чудесна форма и които ще ви помогнат да идентифицирате проблем, ако някога се появи...

 
 
 
Можете да изкачвате стълби
Ако можете без проблем да изкачвате стълби и да пропускате асансьора, значи сте в по-добра форма отколкото си мислите. Лекото запъхтяване и уморяване е нормално, стига да можете да дишате и да не колабирате накрая на стълбите. Това показва, че сърцето ви е в много добра форма.
Имате здрави венци
Ако докато си миете зъбите венците ви не кървят, значи венците ви са твърди и здраво розови. Това понижава риска от болести на сърцето и сърдечен удар, защото гингвита съществено увеличава риска от тях.
Можете да ядете пържени храни
Ако можете да си позволите да си похапвате от време на време някоя вредна храна, като например пържено или шоколад и това не се отразява веднага на бедрата ви и на метаболизма ви, значи всичко е наред. Здравото тяло трябва да ви позволява да консумирате вредни храни и това да не се отразява по никакъв начин на вида и на усещането ви.
Смеете се
Дами, смехът е наистина много добър за вас! Не става въпрос за кикотенето, а за бурния и истеричен смях, който ви насълзява очите и зачервява лицето. Ако доста често се „попикавате” от смях, шансовете да сте винаги в добра форма са много големи, затова продължавайте!
Изморявате се, когато не сте спали
Спането е много важно за здравото тяло. Експертите са на мнение, че всички се нуждаем от 5 до 7 часа сън и че трябва да си лягаме по едно и също време, за да си гарантираме добър и пълноценен сън. Ако се изморявате всеки път, когато графикът ви за сън се промени, това е знак, че времето ви за почивка е организирано в рутиннен начин, което е хубав показател.
Сетивата ви са изострени
Много от хората, които пушат и пият твърд алкохол редовно имат притъпени сензори за вкус и мирис. Ако можете да усетите аромат на парфюм, да реагирате бързо на лош вкус, това е знак, че обонятелните и вкусовите ви сетива не са притъпени от вредни химикали. А това от своя страна показва, че водите здравословен начин на живот.
Лесно хидратирате кожата си
Кожата ви трябва да се хидратира лесно от леко кремове на водна основа. Люспите, зачервяванията и беленето, които се появяват дори и след хидратиране показват дехидратиране и липса на жизненоважни витамини.

 Източник:За жената
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.