iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


7 храни, които ще ни помогнат при изгарянето на мазнини

7 храни,които помагат на перничанки да изгарят мазнините си

7 храни,които помагат на перничанки да изгарят мазнините си.
Ето едни от най-ефикасните храни,които ще помогнат на нас перничанките да свалим излишните килограми.
1. Вода.Ако пиете достатъчно вода, по-лесно ще премахнете поне част от наднормените си килограми. Недостигът на течности в организма забавя метаболизма, води до понижаване на нивото на кръвната захар, отпадналост и виене на свят.
2. Зелен чай.Той не само предотвратява развитието на ракови клетки, но и предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания, влияе благотворно на процесите на метаболизма. Доказано е, че ако изпивате по 5 чаши зелен чай дневно, ще изгорите около 70-80 калории.
3. Грейпфрут.Изследвания показват, че редовната употребата на половин грейпфрут или 150 мл сок от него може да намали теглото ви за 2 седмици средно с 2 кг. Грейпфрутът понижава нивото на инсулина, а това намалява желанието за ядене. Разбира се, колкото по-малко ви се яде, толкова по-малко калории ще натрупвате.
4. Канела.1/4 ч.л. канела, приета едновременно с храната, помага за по-ефективното усвояване на захарта и понижаването на нейното ниво в кръвта. Високата кръвна захар води за образуването на мастни наслоения. Канелата има натурален сладък вкус и може да се използва вместо захар.
5. Обезмаслени млечни продукти.Те снабдяват организма с калций и увеличават производството на хормона калциотрил, който заставя клетките да изгарят повече мазнини.
6. Белтъчини.Те са необходимата основа за образуването на мускулна маса, а както е известно, колкото повече са мускулите, толкова повече мазнини изгаря тялото. За усвояването на белтъчините се изразходват повече калории, отколкото за усвояването на въглехидратите и мазнините. Ето защо продуктите, богати на протеини(пилешки гърди, риба, яйчен белтък, пуешко месо), са най-добрите помощници в борбата за изгаряне на мазнините.
7. Пикантната храна.Силните подправки също спомагат за изгарянето намазнините. Те заставят организма да се поти, като увеличават сърдечния ритъм, а това ускорява и метаболизма. Все пак бъдете внимателни - чипсовете и пикантната пържена храна, дори и пикантни не са от храните, които ще ви позволят да се разделите с наднормените килограми.
Източник:Здраве

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.