iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Завистта

Завистта

Днес за пореден път се срещнах с нея - ЗАВИСТТА!
Завистта – дума, която говори за разрушената човешка ценност, за бедната душа, която не може да побере в себе си чуждата радост и да я направи своя. За нея няма почивен ден.
Какви са последиците от завистта?
На първо място в списъка е самотата - Завистта дълбае душата му и я опустошава. Тя не му дава покой. А може ли човек, обладан от озлобление да бъде щастлив? Завистта е белег на самовлюбеност. Завистникът мисли само за себе си и за собствените си облаги. Другите за него са въображаеми съперници и врагове. Но може ли тогава завистникът да има приятели? Може ли той да живее нормално и спокойно? Разяждан от своята незадоволеност и лоши чувства завистникът наистина вехне. Завистникът е нещастен за себе си и вреден за другите. Той сам се изолира от преминаващия край него живот. Когато човек бъде завладян от нея, той се САМОЗАБРАВЯ.
Друго последствие е изтощението - Завистта е болест. Тя обсебва и човек трудно може да се излекува от нея. Все още не е измислено лекарство, и надали ще бъде. Това е една болест, която те прави старец, грохнал и изтощен независимо от годините ти.
Най-страшната последица е агресията... - ТЯ Е ПРЕДПАЗНА РЕАКЦИЯ, КОГАТО СЕ ПОЧУВСТВАШ БЕЗСИЛЕН ОТ ИЗЯЖДАЩАТА ТЕ ОТВЪТРЕ ЗЛОБА И ЗАВИСТ!!!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.