iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


няма такъв българин

няма такъв българин

Винаги съм се учудвал на това колко практични са българите, когато става въпрос за битовизъм и колко са наивни, когато става въпрос за далеч по-важни неща. Чудя се, някой от тези, които повтарят мантрите за "даване на шанс" и "а после какво?", ако им се случи следното:

Отиват с личния си скърцащ и грохнал автомобил в новооткрит в квартала лъскав автосервиз, с големи надписи "Край на терора на брадясалите, миришещи на пот пожарникари от стария квартален сервиз, които ви скапаха колите! Ние сме експерти! Ние сме добрите!"

След това първото, което екипът на сервиза прави, е нещо от типа да източи охладителната течност и да остави двигателя да работи докато гръмне. След което, собственикът на сервиза, след вашите основателни протести, че това е абсурд и напълно недопустимо и че изглежда те работят за мафията с двигатели втора ръка, с половин уста да заяви, че началникът на сервизната дейност, който е свършил тази работа е наистина известен автоджамбаз (беше началник доставки при предишните, знае им и кътните зъбки), но е видял у него силна воля да ви отърве от предишните пишман-монтьори (дето ви докараха до тука) и невероятен катарзис и очевидно е подценил вашата реакция по повод случилото се и това очевидно е "една голяма техническа грешка", затова извинявайте.

След което да ви обясни, че по-добре все пак да оставите колата си при тях, понеже те вече няма да правят така, а пък няма спор има много работа по нея. Климатикът очевидно е скапан и се нуждае от пълна реформа, с една бърза руска джаджа (разработка на руските военни заводи) ще ви свалят разхода на гориво с 5%, така че вместо да давата 95% от заплатата си за гориво ще давате 90.25% (е, вярно, че после може би след няколко месеца ще се наложи да смените целия двигател, но какво пък, важното е, че ще си джиткате междувременно). И после с леко снишен глас и наведен да допълни: „Иначе, навънка, знаеш ли какви кръгове са, Тинк Танк, Пинг Понк, Локална България, Глобална Прокопала Плевня, мамата си джаса.“ И после, вече по-бодро и на висок глас: „ А между другото, ако имаш майка с малко дете - ходи си вземи от приемчика едно захарно петле, майчински раздаваме.“

Е в този момент, дали има българин, който след протичане на следния мисловен процес: "Добре, нека им дам шанс, нови са, нахъсани, направиха някои грешки, ама нека ги оставим да поработят и да покажат потенциала си (струва ми се, че мернах в сервиза един от ВИС 2, ама нали казаха, че са експерти). Жената ще се зарадва на захарното петле. Руснаците, то се знае, са номер едно във военните технологии и 5% са си пет процента. А пък и ако си взема сега колата, къде да отида - при старите "пожарникарите" или при некви други, не ги знаеш какви ще се появят. А пък колата ми е пълен труп ..."

Накрая да каже на висок глас, размахвайки пръст - "Добре брато. Действай! Вервам ти! Ще дойда пак май месец догодина, до тогава колата да е на шест". Е няма такъв българин бе, мама му стара.

Автор: Александър Чаталбашев

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.