iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Фондация П.У.Л.С. гр.Перник спечели проект от "ОУК" за "Насилието срещу деца от югозападна България"

Фондация П.У.Л.С. гр.Перник спечели проект от "ОУК" за "Насилието срещу деца от югозападна България"

Фондация П.У.Л.С. (Позитивни умения на личността в социума) гр.Перник спечели проекта: „Цялостен подход за справяне с насилие над деца в Югозападна България” финансиран от Швейцарската Фондация „ОУК”. Една от целите и е донорска за проекти засягащи глобални проблеми свързани с деца и жени претърпяли домашно насилие. Съвместно с П.У.Л.С. в проекта участват Сдружение „Знание, успех, промяна” гр. Дупница функционираща от 2002г. и Нов български университет. Времето на проекта е 3 години, като изпълнението му стартира тази седмица с три инициативи:

На 16ти октомври (вторник) 12:00ч в гр. Трън ще се проверде семинар с учениците от местното училище на тема „Трафикът на хора”. Участници ще бъдат около 40 деца от различни възрасти, а лектор ще бъде психологът Борислава Мечева.

От 17ти октомври (сряда) в гр. Перник стартират двучасови семинари в пет училища. Първият от тях ще се проведе в Професионална гимназия по икономика на тема „Домашното насилие”. Психолозите Мирослав Наумов, Веселина Георгиева, Людмил Илиев и Кристина Сергиева ще бъде водещи.

На 18ти октомври (четвъртък) 10:30ч. в Общински младежки дом гр. Перник по случай Международния ден за борба с трафика на хора ще бъде проведен семинар сред млади хора на тема „Превенция и трафик на хора”.

П.У.Л.С. е фондация, която работи по подобни програми от 1999г и целта й насърчаване на руслото на равенството между половете в България, насърчаване на правата на човека и премахване на домашното насилие и всички форми на насилие срещу деца и жени. Това е третия проект подпомогнат от донорската фондация „ОУК”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.