iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътят за хижа Славей - отговор от полицията

Пътен знак В2

Препратихме публикуваното писмо до МВР Перник за отговор. Както писахме в съвсем кратък срок ни бе отговорено устно. Днес получихме и писмен отговор на казуса за хижа Славей. Полицаите отговориха навреме, приеха сигнала сериозно и получихме професионален отговор. Ето и текста му без редакторска намеса, както го получихме:

По вх.№ 3035/2012г. До Рег.№ 2211/23.02.2012г. Боян Йорданов

Email: [email protected]

Във връзка с Вашe писмо вх.№ 3138/21.02.2012г. отправено до ОД МВР-Перник Ви уведомяваме, че е извършена проверка.

В хода на проверката е установено, че на 19.02.2012г. около 15.10ч. в ОДЦ на ОДМВР-Перник е получен сигнал от граждани за опасности и затруднено пешеходно движение по пътя за х.”Славей” в гр.Перник. Опасностите и затрудненията били създавани от водачи на МПС, които не спазвали въведената забрана с пътен знак “В2” поставен в началото на пътя в почивния ден.

Около 15.20ч. са изпратени трима служители на Първо районно управление “Полиция” при ОДМВР-Перник, които са предприели контрол по спазване на забраната въведена с пътен знак “В2”. За установените нарушения на ЗДвП от страна на водачи на МПС /движещи се от гр.Перник към х.”Славей”/, са съставени АУАН по ЗДвП.

Пътен знак “В2” е поставен в съответствие с изискванията на наредба №18/2001г. на МРРБ за сигнализация на пътищата с пътни знаци /отдясно на платното за движение, с лицевата си страна срещу посоката на движение /Перник-х.”Славей”/, на вертикален метален стълб, с осигурено своевременно възприемане и разпознаване от участниците в движението/. Изнесеното в сигнала, че пътният знак е “забит в снега” не отговаря на истината, тъй като същият е поставен на това място на 22.04.2011г. от собственика на пътя – Община Перник след решение на Общински съвет-Перник.

23.02.2012 г. ДИРЕКТОР НА ОДМВР - ПЕРНИК:
гр. Перник
АР/АР / В. ДИМИТРОВ / 

бел.ред.

Благодарим за отговора и професионалното отношение!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.