iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Юни 2011

Делото срещу Марио Николов и Людмил Стойков отложено за септември

Марио Николов и Людмил Стойков пред съда

Делото срещу бизнесмените Марио Николов и Людмил Стойков отново не можа да тръгне на втора инстанция.

На 7 юни заседанието на Софийския апелативен съд по делото срещу двамата бизнесмени за пране на пари беше пренасочено за днес - 30 юни, защото тогава на  вътрешно заседание на съда беше станало ясно, че страните по делото имат ангажименти и процесът не може да се състои преди тази дата. Очакваше се делото да тръгне днес.

Този път причината за отлагането му е, че друг от подсъдимите - Григор Главев, е болен и не може да участва в процеса.

Иво Петров тръгва срещу Росица, скрит зад гърба на Бойко Борисов

Иво Петров, скрит зад гърба на Бойко Борисов

Кандидатът за кмет на Перник от ГЕРБ Иво Петров тръгва срещу издигната от БСП за втори кметски мандат Росица Янакиева, скрит зад гърба на Бойко Борисов.  

„Може да се каже, че през последните две години кмет на Перник беше Бойко Борисов, заяви пред журналисти в Перник настоящият областен управител на Перник и областен координатор на ГЕРБ.

 Така след предложението Борисов да стане почетен гражданин на Перник, сега премиерът е обявен и за кмет.

Снимки

Честит половин вековен юбилей на д-р Стефан Церовски!

Перник - д-р Стефан Церовски

Половин вековен юбилей празнува днес урологът д-р Стефан Церовски. На стилно парти в изискан пернишки ресторант той е събрал за личния си празник тази вечер все отбрани гости.

Съпругът на шефката на многопрофилната болница в Перник и общинска председателка на ГЕРБ д-р Вяра Церовска е познат като един от най-добрите специалисти в своята област, но и с умението си да си създава много приятели.

Мнозина от тях тази вечер са му гости, за да му пожелаят най-доброто за юбилея.

ГЕРБ-ери трупат пачки от картофи и кофи

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Двама ГЕРБ-ери са най-богатите политици и управници в региона. Това показва справката от годишните им данъчни декларации, оповестени от Сметната палата.

50 глобени за ден за неправилно паркиране

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Над 50 човека са глобени вчера за неправилно паркиране в Перник.

Полицаи тръгнаха на хайка в централната градска част по сигнали за безразборно спрени возила по улиците.

32 акта и 23 фиша са издадени на шофьори, нарушили Закона за движение по пътищата. Най-често шофьорите спирали в забранени улици, по тротоари  и на места, създаващи предпоставки за пътнотранспортни нарушения.

Хайки за развалени комбайни в житото

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Спешни мерки за недопускане на пожари в земеделските земи предприемат служителите от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Спират изселничеството към София с проекта за Струма

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Кметът Росица Янакиева представи днес проекта „Възстановяване на проводимостта на река Струма и укрепване на бреговете в района на квартал Бела вода". Той е на стойност 941 627,36 лв., а съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие е в размер на 800 838,26 лв.

Пожалиха съдия, изнудвал с 24 бона пернишка фирма

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

С условна присъда се размина съдия Юрий Маринов, изнудил пернишката фирма „Алматея Прима” с 24 бона. Държавното обвинение поиска 6,5 години затвор ефективно, но Софийски градски съд пожали колегата си и му даде три години килия, но условно. Адвокатът му Емил Велинов пък обяви, че ще обжалва решението и ще настоява за пълно оправдаване на клиента си. Покрай съдията намаза и граничният полицай Чавдар Бурназки, посредничил при рекета.

Миньор среща Видима – Раковски за старта на новия шампионат

Миньор - Перник в новия шампионат

Миньор Перник ще започне новия шампионат в А група с домакински мач срещу Видима-Раковски. Отборът от Севлиево се задържа в елита след изиграни два баража.

В отминалото първенство през пролетния дял мачът в Севлиево между Видима-Раковски и Миньор завърши 2 – 2, а през есента в Перник двубоят бе спечелен от “ Чуковете“ с 2 – 1.

Общински съветник напуска групата си в края на мандата

Стоил Стоилов - ССД-Перник

Общинският съветник в Перник Стоил Стоилов обяви на заседание  на градския парламент тази сутрин,  че напуска групата "Демократи за Перник", към която принадлежи. Той е областен председател на партията на Софиянски Съюз  "Свободни Демократи" в Перник. За втори мандат е общински съветник като част от съветническата група, обединяваща съветници излъчени от СДС, ДСБ, Демократическата партия, синдикат "Подкрепа"  и ССД.

Честит втори син на фокусника Венци Жиров!

Маг Жиров с втори син

Популярният илюзионист Маг Жиров вече е татко на втори син! Вчера  в  Майчин дом в София на белия свят дойде малкият Асен. Той е  деликатни мерки, елегантен като своята майка Юлия.  Малкият Маг е с тегло 2 200 гр. и дължина 47 см.

Сами отчитаме електромерите преди поскъпването на тока

Сами отчитаме електромери

Сами може да отчитат електромерите си клиентите на ЧЕЗ в Западна България. Става въпрос за еднократно засичане на показанията във връзка със скока на цените на тока от 1 юли.

ЕРП-то дава на всички свои клиенти възможност сами да засекат изразходвания през юни ток и да дадат в някой от центровете за обслужване данните чрез специална декларация.

Показанията трябва да бъдат засечени днес или утре. Декларацията може да бъде получена в офисите на ЧЕЗ или да се изтегли от сайта в интернет www.cez.bg. Самото подаване на декларацията може да бъде до 6 юли.

Областта се готви за посрещане на бедствия

Георги Шарлачки ръководи сбор на Областният съвет за сигурност

Практическите действия  за спасяване и възстановяване при бедствия обсъди  Областният съвет за сигурност при Областна администрация-Перник, съобщиха от пресцентъра на губернатора.

На 29 юли 2011г. (сряда) в зала „Панорама” се проведе учебно- методически сбор под председателството на зам. областния управител Георги Шарлачки. На него бяха поканени да присъстват и кметовете и специалистите по отбранително-мобилизационна подготовка от общините в Пернишка област.

Започва подготовка на лятната археологическа експедиция Кракра 2011

Археологическа експедиция „Кракра“ 2011

Започва подготовка на лятната археологическа експедиция „Кракра“ 2011. На официалния сайт на експедицията можете да подпълните формуляр за участие в най-вълнуващото археологическо събитие за младежи в Перник.

Проявата се провежда под патронажа на Кмета на община Перник – Росица Янакиева в рамките на националната инициатива на българския Президент – „Съхрани българското“

Изток - Запад - Изток в лятното кино

Лятно кино в Перник

Тирана, 1990 г. Петдесетгодишният бивш шампион по колоездене Ило получава правителствена задача да събере отбор от петима колоездачи, за да представят страната на аматьорско състезание във Франция.

Официално: Иво Петров кандидат за кмет на Перник от ГЕРБ

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Областният управител на Перник ще бъде кандидат за кмет на Перник от ГЕРБ. Това той обяви официално едва тази сутрин в предаването "Гореща точка" на Николай Бареков в пряко предаване от Кюстендил. "Аз ще бъда", заяви губернаторът пред камерите, подсказвайки на Бареков, че вече има новина.

Симфониците на Перник закриват сезона

Камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов

Симфониците на перник закриват сезона днес.  Концертът на Камерен оркестър „Орфей” с диригент Райчо Христов ще бъде  днес -30-ти юни (четвъртък) от 18.00ч. в ХГ „Л. Гайдаров”.

В последната изява на оркестъра за този творчески сезон ще  участват като солисти студенти от Нов български университет, които се обучават при виртуозния цигулар и педагог Марио Хосен.

Ако нямате любим плод ...

Избери си любим плод

Плодовете са пълни с витамини, ароматни са и нямат грам калории. Плодовете и зеленчуците са мултифункционални, особено в грижата за тялото.

Грейпфрут – екстратът от този плод има диоретичен и тонизиращ ефект. С него може да кажете „Сбогом” на целулита и не само, грейпфрутите имат противовъзпалително действие и помагат за изглаждане на малките несъвършенства по кожата.

Любимият плод те издава какъв си

Плодовете издават същността

Вярвате или не, но плодовете, които предпочита човек, също могат да кажат нещо за неговата личност. Череши? Трудно изразявате емоциите си. Любимият ви обожава праскови? Попаднали сте на страстен любовник. Вижте какво още казват плодовете за вас и околните.

Ананас

Миньор се обединява с аматьори

Миньор - Перник прави нова ДЮШ

Генерални промени планира Миньор Перник по отношение на Детско-юношескта школа, обявиха от клуба, съобщава "Тема:Спорт".

Началото е сложено на среща с другите две частни школи в града - Миньор 1919 на Славчо Павлов и Кракра. Ръководството на жълто-черните планира обединение с тях., съобщава изпълнителният директор на жълто-черните генерал Йордан Димитров. Срещата е за уточняване на  детайлите.

По думите на генерал димитров Перник се нуждае от единна и силна школа, затова се предвиждат промените. Ще има нови треньори и нов шеф на обединената школа.

Претърсват играч на Миньор за наркотици

Фарес Брахими

Автомобилът на играча на „Миньор” (Пк) Фарес Брахими е бил обискиран от полицията заради съмнения, че в него има наркотици. Това съобщи „Блиц”, като уточни, че претърсването е станало на паркинг пред заведение, в което френският футболист бил седнал да вечеря с приятели.

По заповед на униформените Брахими отключил аудито си, което било с френски регистрационни номера. Той силно се притеснил и когато разбрал, че тревогата е фалшива, почувствал силно облекчение, а освен това получил и извинения от органите на реда.

Доживотен затвор за Илиян иска прокуратурата заради убийството пред "Соло"

подсъдимия за двойното убийство пред столичния клуб "Соло" Илиян Тодоров

Доживотен затвор с право на замяна поиска прокуратурата за подсъдимия за двойното убийство пред столичния клуб "Соло" Илиян Тодоров. 24-годишният перничанин е обвинен за екзекуцията на 21-годишния Кирил Въжаров и Васил Александров (24 г.). Двамата бяха убити с по един удар с нож в гърба в нощта срещу Великден - 18 април 2009 г. При разпрата бе ранен и приятелят на убитите момчета - Кирил Димитров, който по чудо оцеля.

Бриго Аспарухов - нова серия анализи и прогнози

Бриго Аспарухов в Перник

Меглена Кунева е най-вероятният победител в президентския пост. Росица Янакиева твърдо ще спечели кметските избори в  Перник. БСП след Станишев ще е с гаранционна карта, че 10 години след това повредата й е неотстранима. Тези прогнози сподели с журналистите в Перник ген. Бриго Аспарухов. Разузнавателният шеф вчера беше в родния си град на традиционната среща с представители на местните медии. Както обикновено го представи Васил Михайлов, областен лидер на партията Политическо движение Социалдемократи, който напоследък го раздава политик в сянка.

Снимки

Даруват ни с по-високи цени на тока в началото на лятото, поскъпва и парното

Електромерите ще муряят по-високи цени на тока

С по-високи цени на тока ни даруват вв началото на лятото. Окончателното решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е електричеството за бита да поскъпне с до 2%, а за индустрията - с до 5%. решението беше  взето на закрито заседание вчера.

За тока, доставян от ЧЕЗ в Перник и цяла Западна България, през деня ще се плаща с 1.89% повече, а по нощната тарифа поскъпването е с 1.86%. Средното повишение е 1.89%.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.