iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Март 2011

Ангел Найденов:Пореден кадрови и управленски провал на министъра на земеделието Мирослав Найденов

Ангел Найденов

Смяната на ръководството на Държавен фонд „Земеделие” е очевидно признание за провал. Това каза пред Агенция „Фокус” заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов във връзка със смяната на ръководството на фонда.

Найденов заяви, че това е поредният кадрови и управленски провал на министъра на земеделието Мирослав Найденов и на ГЕРБ като мнозинство.

Арестуваха черно такси с петима пасажери

Нелегален превозвач е заловен тази сутрин при специализирана полицейска операция с участието на служители от секторите „Пътна полиция”, „Противодействие на икономическата престъпност”  и ДАИ.


Хайката е направена на пътя за София. В капана попаднал мини ван „Фиат” , превозващ нелегално пет пътника от Перник за столицата. Автомобилът е закаран на наказателен паркинг. Свалени са му номерата и в рамките на 6 месеца няма да бъде ползван. На собственика му, 53-годишния   Н.Л. от гр. Перник е съставен акт за административно нарушение. 

Перничанин вилня и поломи вила в Трънско

Перничанин вилня във вила в трънското село Проданча и остави след себе си погром.


50-годишният В.Й. нахълтал в къщата и потрошил обзавеждането. сйъсипал е стъклата на прозорците, телевизор "Нео" и приемник за сателитна телевизия.


Вилата е собственост на 35-годишния перничанин Р.Л. Все още се разследват причините за погрома.

Хлапаци крадат в училището в Тева

Ученици са заловени да крадат в школото в кв. Тева.  Вчера, около 20,30 ч. е получен сигнал от граждани, че в училището в кв. „Тева” се извършва кражба. Полицаите пристигнали и хванали двете 16-годишни момчета да плячкосват капаци от шахти в училищния двор. Двамата са задържани за 24 ч. с полицейска заповед.

Ловнаха трима пияни да шофират

Трима шофьори са заловени пияни зад волана.


Вчера, около 22,30 ч. на ул. „Чернишевски” в областния град е бил спрян за проверка лек автомобил Опел „Астра”, шофиран от 22-годишния Г.Г. от гр. Перник. При изпробването му с техническо средство за алкохол, са отчетени 1,49 промила. Взета му е кръвна проба и е бил задържан за 24 ч.

Парапланеристи от Перник правят фурор на кръг от световната купа в Сърбия

Националният ни отбор по парапланеризъм завоюва среброто на третия кръг от световната купа, който се проведе в Сърбия през уикенда. Нашият тим постигна резултат от 171 см. Първото място е за съставът от Индонезия - "Rajawali 1" със 115 см., а третото място също се спечели от индонезийски отбор "Garuda" със 195 см. В състезанието взеха участие 104 състезатели от 30 отбора.

Пунктовете за метали извън градовете до 9 месеца

В рамките на 9 месеца всички пунктове за изкупуване на метали трябва да се изнесат от жилищните райони към индустриалните зони в градовете. Това гласят поправки в Закона за управление на отпадъците, приети вчера окончателно от Народното събрание.

Започва укрепването на свлачището при трънска Банкя

Кметът на Община Трън Станислав Николов

Кметът на Община Трън Станислав Николов пред Агенция „Фокус”: Със 780 хиляди лева от държавата укрепваме свлачището на пътя за село Банкя

Европейският политехнически университет подписа споразумение с фондацията на Цветелина Бориславова

Споразумение за сътрудничество  с фондация CREDO BONUM е подписал Европейският политехнически университет в Перник, съобщиха от висшето учебно заведение.

Европейската политехника в Перник ще получи подкрепа от неправителствената организация  в областта на образованието, изследванията и иновациите.

Снимки

СДС Перник: Гьолът Белене да стане картофена нива - снимки

Мария Ненова от СДС Перник беше сред ораторите на протеста срещу проекта АЕЦ "Белене", състоял се снощи в София. Гьолът Белене да стане картофена нива, предлагат сините от Перник.

Около 400 човека се събраха на столичния площад "Независимост".срещу строителството на Атомната централа  “Белене“.Сред тях бяха и представители на СДС от Перник, пристигнали специално за проявата с автобус. Организационният секретар на местната структура Мария Ненова застана до лидера на сините Мартин Димитров с ясни аргументи против проекта.

Снимки

Лекува ли се нещастна любов?

Учените потвърдиха това, което всеки нещастно влюбен е изпитвал на собствения си гръб, съобщи БТА, като се позовава на Си Ен Ен.

Миньор с Том срещу Калиакра

Евертон Джилио - Том

Миньор (Перник) ще може да разчита и на  бразилеца Евертон Джилио - Том в домакинския мач срущу Калиакра (Каварна) в събота.

Административният директор на тима Пламен Атанасов съобщи, че ръководството вече е подготвило документите за картотекирането му. Направено е необходимото това да стане до мача с Каварна.

Стадиона на мира без вода заради дългове

Стадиона на мира

Мачът на Миньор и Калиакра този уикенд е под въпрос, съобщава sport1. "Стадиона на мира" в Перник е без вода. Клубът е натрупал огромни задължения и от местното ВиК врътнаха кранчето.

"Имахме уговорка да се превеждат по 4000 лева на седмица, но от Миньор дадоха пари само два пъти за три месеца. Общите задължения за вода са за 30 000 лева", каза шефът на ВиК Искра Златанова. И преди е имало случаи, в които перничани са оставали без вода поради същата причина.

Миньор сътвори повод за нови подигравки с Перник

Новия магазин за клубни артикули на Миньор

Миньор (Перник) сътвори  повод за нови подигравки с града.  Някой от ръководството е направил сериозен гаф заради  непознаване на  английския език, както се очаква да бъде или поне да се прояви повече отговорност. 

 Името на новия магазин за клубни артикули на тима, който се намира на улица "Търговска", е тотално сбъркано.

Стадиона в Перник остана на сух режим заради пари

От ръководството на клуба са сигурни,че ще има мач с "Калиакра"

Стадион „Миньор" в Перник вчера отново остана без вода. От местното ВиК врътнаха кранчето заради натрупани огромни задължения към дружеството. „Имахме уговорка да се превеждат по 4000 лева на седмица, но от Миньор дадоха пари само два пъти за три месеца. Общите задължения за вода са за 30 000 ле

Държава с много К-та

Разгорелият се спор във виртуалното пространство за Кристалина и Кунева извежда на преден план въпроса, че в България най-употребяваните думи започват с буквата”к”. Имената на двете политички са красноречив пример, но са само върхът на айсберга.
Обаче въпросът е изместен – по-важно е не дали Кристалина и Кунева могат да се кандидатират за президент , а дали кьораво и кьопаво също може да

Тежко болен перничанин се самоуби с пистолет


Шейсетгодишен болен перничанин се самоуби в собствения си дом, съобщиха от полицията. Александър Ц. се прострелял с боен пистолет в дома си и починал на място вчера около обяд. За разигралата се трагедия служителите на реда били уведомени от близките му. При огледа криминалистите установили, че за да сложи край на живота си перничанинът е използвал незаконно притежаван пи

СДС Перник подкрепи протеста БелеНЕ

СДС - Перник се включи в националния протест срещу проекта АЕЦ „Белене“, съобщиха от ръководството на политическата структура. На 30 март Синята коалиция и Зелените излязоха да изразят недоволството си срещу реализацията на проекта. Протестът се проведе в София, на триъгълника между Министерски съвет и Президентството.
АЕЦ „Белене” се строи върху опасна, силно сеизмична област, мотивират се

43 % е делът на пушачите сред хората на възраст над 14 години

Делът на пушачите сред хората на възраст над 14 години е 43%. Най-пристрастени към тютюна и тютюневите изделия са интервюираните на възраст между 30 и 39 г. (63% от тях пушат) и мъжете (47%). Това сочат данни от национално представително проучване, проведено в периода 3 - 16 март 2011 г.
19 години е средната възраст, на която у нас започва активната употреба на тютюневи изделия. Мин

апропо

НЯКАКВА КАМПАНИЯ „ДИШАЙ АКТИВНО” ИСКА ДА ПРИУЧИ перничани към навика да дишат активно. Мерси за вниманието, ама нямаше нужда! Как да дишаме активно при тоя мръсен въздух? Ако целта е да се изтровим по-бързо – да дишаме. Обаче лекарите съветват да дишаме ако може през влажна кърпичка, а още по-добре с маски като японците край Фукушима. Изобщо тая история с активното дишане да я препоръчват в еколог

Манастири вадят еликсири на еко панаир в Гигинци

Дори софиянци идват в Гигинския манастир да си купят биволско сирене

20-тина манастири вече са заявили участие в първия еко панаир на братствата от Балканите. Уникалният фестивал на продукцията на биопродуктите ще се проведе на 2 май в Църногорския манастир край брезнишкото село Гигинци.


Няма как да опънем павилиони за всички желаещи. Затова всеки ще си носи маса и на нея ще излага продукцията от манастирската ферма, обясни йеромонах Никанор. По идея на него и игуменът дядо Евгени, панаирът ще се направи в деня, когато във възстановената обител "Св.св. Козма и Дамян" има традиционен народен събор.

Отломки от "Синди" бомбандират перничани на площада

Отломки от мазилката на Синдикалния дом падат върху главите на перничани. Последният инцидент е от тази сутрин, когато огромни парчета рухнаха пред входа на Профсъюзния дом. Мазилката се е стоварила на площадката пред магазините. Само ранния чмас е предотвратил нещастни случаи с клиенти.

Крадени от Европа коли в пернишките автоморги

Бандити крият крадени от Европа коли в автоморгите край Перник.


При спецакция на пернишките ченгета и столичните им колеги е открито "Ауди А8" в  автоморгата в Батановци. Автомобилът е собственост на 47-годишния Ю.Д. По данни на експерти, извършили първоначален оглед на колата, е налице съмнение за интервенция върху номерата на рамата. 

Ракетно поделение става лагер за военно обучение

Постъпки за безвъзмезднно придобиване на бившото ракетно поделение край пернишкото село Боснек прави Общината в Перник. Процедурата се предприема по спешност и за започването й вчера беше поискано съгласието на общинските съветници, които единодушно дадоха одобрението си.

Някогашното поделение над Боснек ще става младежки спортно- тренировъчен център.  Там ще се провежда специализирана подготовка за действие в условия на кризи, причинени от природни бедствия, аварии и катастрофи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.