iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От изкуствените подсладители дебелеем

От изкуствените подсладители дебелеем

Ново изследване  показва, че употребата на изкуствени подсладители вместо захар не води до да намаляване на  килограмите.

А както, е известно,  изкуствени подсладители се влагат най-често в безалкохолни напитки за намаляване на калориите.

“Когато организмът поема нещо сладко, метаболизмът се ускорява и се подготвя да изгори по-голямото количество калории, което постъпва. Когато се употребяват изкуствени подсладители, става обратното – метаболизмът се забавя. Това има и страничен ефект – тялото изгаря по-малко мазнини, те започват да се натрупват и съответно теглото се увеличава”, коментира резултатите от изследването проф. Сюзън Суитърс от Университета “Пърдю” (Purdue University) в САЩ.

“Освен това, привиквайки към приемането на такъв тип подсладители, следващият път, когато в тялото постъпи захар, метаболизмът не се повишава и това води до още един вторичен отрицателен ефект. Изкуствените подсладители не са създадени с цел да се намалява теглото и затова не бива да се смятат за част от диетата за отслабване”, допълват учените и препоръчват на тези, които искат да намалят килограмите, да подбират натурални храни, като не забравят също ползата от физическите упражнения и цялостния здравословен начин на живот, съобщава Би Би Си.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.