iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Болниците свършиха парите, минаха на вересия

Болниците свършиха парите, минаха на вересия

Болниците похарчиха парите и зареждат лекарства и храна на вересия.


Финансите, определени за февруари свършили още в средата на месеца. В момента трупаме дългове, за да лекуваме пациентите, оплакаха се болнични шефове.


Вересията е заради определените около 80 бона на месец. Толкова е била сумата, предвидена за издръжка и на специализираната болница за белодробни болести. Харчовете за февруари обаче вече са над 80-те хилядарки. В подобна ситуация са почти всички болници в страната, призна наскоро и здравният министър Стефан Константинов.


Парите за издръжка се регламентират за всяко тримесечие, но се плащат месец за месец. Методиката се определя от здравната каса. Все още няма подписан рамков договор и нямаме идея с какви суми ще разполагаме за март, април и май, коментира шефът на Белодробната болница "Св. Пантелеймон" д-р Александър Алексиев. Той недоумява как цената на медицинските услуги се запазва вече повече от година, когато тя е под пазарната стойност на издръжката.  За да кърпят положението здравните заведения намаляват до минимум харчовете, а болните се хранят само веднъж на ден.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.