iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Публично обсъждат оскъдния бюджет на община Трън

Община Трън

Публично обсъждане на бюджета на община Трън ще се проведе на 8-ми февруари, съобщиха от общинската администрация. Обсъждането ще бъде  от 11.00 часа в заседателната зала на Община  Трън.

Общината е приключи годината без задължения. Макрорамката за тази година се определя от общинското ръководство като оскъдна.

По информация от кмета Станислав Николов не се предвижда такса „Смет” и данък „Сгради” да се променят и техните стойности  остават на досегашните си стойности.

„Миналата година пускахме хората в неплатен отпуск, спирахме уличното осветление, за да вържем бюджета. Но тази година, ако няма актуализация на бюджета, не знам точно как ще се справим”, коментира Николов.

 „Няма да можем да работим както трябва. Без финанси няма как да се работи качествено. Няма да можем да почистваме, както досега. Няма да строим, защото капиталовите са ни малко. Ще работим с оскъдни средства” каза още кметът и допълни, че стремежът ще бъде да не се натрупват задължения. Той подчерта, че няма да се назначават нови хора на работа, нито пък да се увеличават заплати.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.