iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


71% от жителите в региона вече преброени

71% от жителите в региона вече преброени

Една седмица след старта на втория етап от Преброяване 2011 в област Перник са преброени 39 230 лица и 31 250 жилища. Заедно с преброените по интернет това представява 71% от населението на областта, съобщиха от областната администрация.


Почти всеки втори перничанин вече е в регистрите на статистиката. Преброители са обходили 67% от радомирци. За Брезник и Земен процентите са съответно 50 и 44. Най- бавно върви обхождането на домакинствата в Трънско. Там до този момент са отчетени попълнени анкетни карти на 35% от населението, но заради отдалечеността на селата, е нужно повече време, за да се посетят всички обитаеми къщи. 


Преброяването  във всички общини в региона протича нормално, казаха от областта. Хората съдействат на преброителите и контрольорите и предоставят необходимата статистическа информация. Служители от Териториалното статистическо бюро в Перник посещават отделните населени места и оказват необходимата информационна и техническа помощ.     


Общият брой на успешно преброилите се лица за страната е 5 млн. и 300 хил., което е малко повече от 70% от записаното в регистрите население. Във всяка област поне половината от регистрираното население вече е преброено.


При преброяването по интернет, в рамките на 9 денонощия, се преброиха 3 100 023 души.


За улеснение на гражданите продължава да работи Подпомагащия център на Преброяване 2011. На тел. 0700 16 310 от 8.00 до 20.00 ч. хората могат да отправят своите въпроси. На „горещия телефон” най-често задавания въпрос през изминалата седмица беше „Кой е преброителя на моя адрес?”.


 


Преброяването на населението и жилищния фонд продължава до 28 февруари 2011 г.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.