iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хакнаха сайта на ДКЕВР

Хакнаха сайта на ДКЕВР 01_1422601063

Така изглежда в момента сайта на Държавна комисия за енергийно и водно регулиране. Сайтът на енергийния регулатор осъмна с черна страница и рап песен. Атака е осъществена от Cyber Haxors -Group в състав JoKeR, Iwanow и CyberBlack.

Днес сайтът на държавния регулатор бе блокиран също преди важно заседание, на което ДКЕВР трябва да обяви дали ще наложи санкции на Енерго-Про заради двойните сметки за ток, отчетени за някои потребители през януари.

Близо 70 000 абонати на "Енерго - Про" получиха две сметки за изразходвана електроенергия, като и двете са за по 20 дни и първоначално беше обявен един и същ срок за плащане.

От дружеството обясниха това с опита си да спазят 31-дневния срок за отчет, даден им от закона, предвид дългите празнични дни. Оправдаха се и с грешка в софтуера. От регулатора вече обясниха, че действията на компанията не са незаконни, но не са и дотам морални.

Министерство на енергетиката също започна проверка по случая. Резултатите от нея се очакват в началото на следващата седмица

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.