iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


“Черноморец” успя да спечели срещу “Миньор”

“Черноморец” успя да спечели срещу “Миньор” 06_1433414758

Днес на „Стадиона на мира” в осминафинал от първенството на страната по футбол един срещу друг се изправиха отборите на „Миньор” и „Черноморец”. "Миньор" заслужи мястото си в тази фаза на първенството след четвъртото място в първенството на зона „София”.

През първото полувреме гостите успяха да се възползват от единственото си по-сериозно положение и отбелязаха за 0:1. В 29-та минута след центриране по десния фланг Никола Дамянов отбеляза за 0:1.

Попадението разстрои задълго играта на пернишките юноши и до края на полувремето те не успяха да направят нешо , което да застраши вратата на противника. През второто полувреме домакините вдигнаха оборотите и още в първите пет минути след подновяването на играта се стигна до две опасности пред вратата на „Черноморец”, които обаче бяха пропуснати от Алберто Милчев и Иво Веселинов. Гостите се реваншираха с пропуск на Радостин Неделчев, който от чиста позиция стреля на метри над вратата на миньорци.

Гостите не се отказваха да контраатакуват и малко по-късно Живко жеков беше изведен в чиста позиция, но лекият му диагонален удар не затрудни вратаря на „Миньор” Марио Спасов. Още един път Алберто Милчев излезе на удобна позиция, но вратарят на гостите прояви котешки лефлекс и спаси. В 71-та минута обаче точно стражът на гостите Петко Пацов допусна да бъде изпреварен при едно дълго центриране от Денислав Балев и след неговия удар с глава топката се спря в мрежата на гостите за 1:1.В следващата атака пък Марио Спасов се справи с един опасен удар на нападател на гостите, които можеха пак да излязат напред в резултата. В 78-та минуа на мача обаче Стивън Кирилов фаулира в наказателното поле Антон Атанасов от „Черноморец” и съдията отсъди дузпа.

Боян Милков беше точен от точката на дузпата и отново изведе бургазлии напред за 1:2.До края на мача домакините така и не успяха да сътворят нещо запомнящо се пред вратата на футболистите от Бургас, което да им позволи да изравнят резултатаи да оставят интрига за срещата-реванш,която по програма трябва да е в неделя в крайморския град.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.