iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Младежката организация на БСП в Перник вече има жена за председател

Младежката организация на БСП в Перник вече има жена за председател 04_1459854596

Галина Василева стана председател на младежката организация на БСП в Перник, като тя беше избрана на поста миналата събота на провелото се общинско отчетно-изборно събрание с открито гласуване. До повторния избор се стигна след възникналото напрежение между младежите и местото ръководство на соцпартията, вследствие на което досегашният младежки председател Адриан Скримов се оттегли и ще се посвети на своите отговорни професионални ангажименти.

Галина Василева е родена в Перник. Завършила е висше образование в УНСС и Югозападния университет. Магистър по право, с магистърска степен по счетоводство и контрол и по международни отношения. Има допълнителна квалификация по политически мениджмънт, финанси и австрийско икономическо право. От 2005 г. досега участва активно в дейността на БСП и младежките организации на левицата. В биографията й, свързана с работата в БСП, влиза още дейността й като основател и председател на БСП в Кьолн, секретар по международната дейност на Младежкото обединение в БСП, координатор по социалистическа икономика на ЙЕС (Европейската младежка социалистическа организация), член на Бюрото на ЙЕС и член на ОбС на БСП в Перник. В свободното си време обича да спортува, да рисува и да слуша българска музика.

В своето първо изявление след избора за председател Галина Василева заяви: “Благодаря на всички за куража, търпението, доверието и вдъхновението да продължа като избран председател на МО на БСП-Перник, да отстоявам така необходимата промяна и бъдеще за младите хора! Важното е, че въпреки противоречията ще продължим единни!”

Галина Василева е дъщеря на зам.-председателя на общинското ръководство на БСП в Перник д-р Симеон Василев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.