iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кирил Леонов застава на мястото на Ненко Темелков в БСП - Перник

Кирил Леонов застава на мястото на Ненко Темелков в БСП - Перник 04_1460877216

Кирил Леонов застава начело на БСП в Перник, като той е представител на младото поколение в столетницата и сменя дългогодишния лидер на местната соцорганизация Ненко Темелков, който ръководи пернишката структура 12 години поред. Според устава на социалистите, след два пълни мандата, няма право да се кандидатира повече. Досега Леонов беше един от петимата заместници на Темелков. В момента той е и председател на групата общински съветници от БСП. Беше зам.-областен управител и кмет на с. Богданов дол.

За Кирил Леонов гласуваха 165 от присъстващите 218 делегати на общинската отчетно-изборна конференция. Д-р Симеон Василев, който бе другият кандидат, получи 45 гласа. В урните са намерени и 4 невалидни бюлетини.

Десетима бяха номинираните за освободения ръководен пост: Валентин Петков, Димитър Дойчинов, Иван Димитров, Кирил Леонов, Кирил Мирчев, младите Милена Милошева и Николай Николаев, инж. Михаил Михайлов, Симеон Василев и Спаска Зафирова. Осем от тях се оттеглиха по собствено желание.

69 души влизат в новоизбрания Общински съвет на БСП, като 21 от тях са от младежката квота. В общинското ръководство влиза и досегашният председател Ненко Темелков, който получи Оскар за най-добър шеф. Там е и Симеон Василев, с когото двамата си размениха остри реплики и нападки.

10 души отиват като делегати на 49-я конгрес на БСП от общо 40 номинирани. Сред тях е и адвокатът Анжела Асенова, която бе предложена от Бриго Аспарухов предвид успеха й със спечеленото дело срещу по-високата такса „Смет”. Против това се обяви дъщерята на д-р Василев, Галина Василева, която е новоизбраният председател на младежкото обединение. „Една спечелена битка не означава, че можеш да бъдеш делегат. Има и достойни млади хора”, заяви тя. Кандидатурата на Асенова бе подкрепена от Радослав Петров, който предложи в списъка с кандидат-делегатите да бъде вписана и проф. Спаска Зафирова. От списъка отпадна Станислав Владимиров, който е утвърден за делегат на конгреса от Радомир. Останалите делегати са Кирил Леонов, Ненко Темелков, Валентин Петков, Бриго Аспарухов, Ралица Андреева, Иван Димитров, Мартин Жлябинков, Татяна Вангелова и Борис Иванов.

За членове на Националния съвет на БСП бяха номинирани 15 души от Перник.

След като д-р Симеон Василев нагорещи до червено страстите в залата с изказването си, думата взе Валентин Варадинов, който започна в стил „Добре, че изгубихме толкова избори, та да си кажем тежката истина”. И докато словото на д-р Василев бе остро, неудобно и бодящо, думите на Варадинов по-скоро целяха да уравновесят разбалансираната атмосфера. Той иносказателно посочи, че кой каквото прави, за себе си го прави и никой не му е виновен. Самозатваряме се, обричаме се на вегетиране, топим се, каза той и посочи някои от негативите във вътрешно-партийния живот. На последните местни избори парите убиха морала, който е в криза, а технологиите взеха връх, посочи Варадинов.

Това е сложна за БСП кампания, посочи депутатът Валери Жаблянов и допълни, че проблемите, повдигнати в Перник, са навсякъде. Някои сътвориха блато, сега трябва да изпълзим на камъка, каза той.

В работата на конференцията участие взеха депутатите Ангел Найденов и Валери Жаблянов, секретарят на НС на БСП Станислав Владимиров и Борис Иванов – началник на политическия кабинет на Михаил Миков. По-късно се включи и лидерът на БСП Михаил Миков.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.