iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трън получава договора за екопътека от Трънското ждрело до Погановския манастир

Перник снимка: за хората и събитията - екопътека  - Трън

 След близо двегодишно закъснение, днес на община Трън ще бъде връчен договорът за изпълнение на проекта "Трансгранична екопътека Трънско ждрело - Погановски манаастир". Това ще стане на   официална церемония в зала “Европа” на хотел “Дедеман Принцес” в София. Проектът е по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия, съфинансирана по Инструмента за предприсъединителна помощ на ЕС.

на обща стойност 12 милиона евро, собщиха от Министерството на регионалното развитие - управляващ орган по Програмата.

Проектите са насочени към изграждане на нова и рехабилитация на съществуваща дребномащабна инфраструктура (болници, здравни центрове, училища, туристически информационни центрове, пътища, еко-пътеки, спортни площадки, места за отдих и други), повишаване на капацитета за съвместно планиране, решаване на местни проблеми и създаване на условия за устойчиво развитие, ефективно използване на регионалните ресурси и проекти от типа "хора за хора".

Проектите ще се реализират съвместно с български и сръбски партньори на територията на програничния район. За България това са областите Видин, Монтана, София, Перник, Кюстендил и София-град.  За Сърбия - Бор, Зайчар, Нишава, Пирот, Ябланица и Пчиня.

В събитието ще участват представители на Главна дирекция "Управление на териториалното сътрудничество" към МРРБ, която е Управляващ орган по програмата и на Националния партниращ орган - Службата за европейска интеграция на Република Сърбия.

След приключването на церемонията по връчване на договорите, Съвместният технически секретариат по програмата ще проведе обучителен семинар за бенефициентите, който е насочен към разясняване на основните изисквания и процедури, свързани с изпълнението на проектите по програмата. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.