iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Улица "Вълшебна" отваря за Деня на детето

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]
Вълшебства и цяла торба с изненади и атракции очакват пернишките малчугани в деня на детето 1 юни.
 
Празничната програма, организирана от Община Перник ще започне в 10 часа с едновременно изпълнение на стихотворението на Иван Вазов "Аз съм българче",в рамките на националната инициатива. След това в Общинския младежки дом ще бъде открита изложба на възпитаниците от детската градина при ХІІІ ОУ "Св. св. Кирил и Методий".

Празникът ще продължи в 11:30 часа пред Двореца на културата с богата концертна програма на художествените състави от Младежкия дом. Час по-късно на пл."Кракра" започва "Детство мое" - рисуване с тебешири, клоунада, кокили, жонгльорство, хула-хоп и хип-хоп с група "Пулс".

Паралелна програма тече цял ден в Регионалния исторически музей. От 10 до 19 часа всички деца от 1 до 101 години могат да посетят улица „Вълшебна”, за да се потопят в атмосферата на по-близкото и по-далечно минало. Там ще можете да завъртите грънчарското колело, да моделирате съдове, идоли и мъниста, да си направите етно прическа, да облечете дреха, ушита с костена игла и обуете цървули, изработени от майстор Петър. Който иска ще тъче на вълшебния стан на майстор Мариета или ще забърква магически мазила и мехлеми за красота и здраве. А най-находчивите и артистични деца ще могат да излеят фантазията си и да изработят градинско плашило.

За трета поредна година по повод 1 юни "Културно-информационен център" организира изложба-базар на цветя и детски пленер в Мемориала на миньорския труд. В изложбата на цветя ще вземат участие производители, а в детския пленер ще вземат участие деца от школата по изобразително изкуство към Двореца на културата с ръководител Снежана Велинова и деца от ОУ "Св. Климент Охридски" - с. Кладница с ръководител Лиляна Сусанова. В 14.00 ч. в Мемориала на миньорите ще бъде открита изложба на рисунки "Младите хора в действие - светът през моите очи". Изложбата е част от инициативата на Фондация П.У.Л.С. по повод Международната година на младите хора. Ще бъдат обявени и наградите от конкурса за рисунка.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.