iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Google всъщност е потенциално опасен

Google всъщност е потенциално опасен 04_1461214019

Един от най-посещаваните интернет сайтове и прозорец към света за милиони потребители, Google.com, всъщност е потенциално опасен. Това показват собствените системи за сигурност на самата Google.

Интернет гигантът е особено активен по отношение на сигурността на сайтовете в интернет. Той има и страница, в която потребителите могат да проверяват други сайтове и доколко те са сигурни. Именно там потребители на Reddit откриват, че Google смята собствената си главна страница за опасна.

Анализът дава и аргументи за оценката си. Сред тях е посочено, че сайтът може да пренасочва потребителите към други, реално опасни страници, които инсталират зловреден код в устройствата на потребителите.

Всъщност обяснението е просто. В случая Google е жертва на собствената си популярност и функционалност. Търсачката на компанията индексира всички възможни сайтове, включително и много, които са опасни. Линковете в резултатите на търсачката редовно се проверяват от системите на Google, но няма напълно сигурна защита, особено когато става дума за милиони постоянно променящи се връзки. Освен това някои хора използват сървъри на Google, за да съхраняват и разпространяват компютърни вируси, което също се отчита от системите.

В поясненията на анализа Google посочва, че често потребители публикуват или разпространяват подобно рисково съдържание в иначе коректни и добронамерени сайтове. Затова компанията прави редовни анализи на сайтовете и коригира оценката си, когато засече, че администраторите са премахнали опасните неща. В случая на огромния масив от линкове на Google обаче това не е никак лесно.

Източник: 24chasa.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.