iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новини от полицията в Перник

ОДМВР-Перник

Криминалисти от Първо  РУП-Перник разкриха извършители на множество кражби от приземни етажи, мазета, дворове и МПС в гр.Перник.

При проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на 01 РУП-Перник са задържани лицата: Е.В., на 18 г.; И.В., на 17 г.; Т.Д., на 19 г., тримата от гр.Перник и Я.В., на 33 г., от гр.София. – извъшители на кражба на кон с каруца от кв.”Куциян”-гр.Перник, на 17 срещу 18.07.11 г. Лицата са криминално проявени. Задържани са за 24 ч.           

В хода на работата е установено, че същите са извършители и на кражба на  400 кг. желязо от дворно място в с. Дивотино, общ. Перник, като са използвали  инкриминираната каруца. Установено е, че Т.Д. и Ц.З. са извършили  множество кражби в  гр. Перник /около 10 бр./, от началото на годината, от приземни етажи, мазета, дворове и МПС. Предмет на посегателство са: акумулатори, строителни ел.инструменти /шлайфери, моторни резачки, къртачи/ черни и цветни метали и др. Посочената каруцата е върната на собственика, а конят е намерен умрял – зарит в района на бившия рудник „Гарванов”-гр.Перник.

В момента се извършват процесуално-следствени действия с лицата за пълно документиране на  престъпната им дейност.

Бдителни граждани задържаха мъж в момент на извършване  взломна кражба от апартамент.

На 19.07.2011г., около 12.00ч., живущи в бл.9, вх.А, на ул."Минск"-гр.Перник, задържат в момент на извършване на кражба  криминално проявения С.Х., на 23 г., от гр.Перник. Същият, чрез разбиване на вх.врата е проникнал в апартамент на техен съсед и е направил опит да отнеме: кафемашина, бормашина, телена четка за бормашина и плоча за ел.котлон. 

След взето отношение от служители на 02 РУП-Перник лицето е задържано за 24 ч. в 02 РУП-Перник. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители на РУП-Радомир разкриха и задържаха извършител – умишлено изпочупил стъкла на лек автомобил.

На 16.07.2011 г., в с.Стефаново, общ.Радомир, криминално проявения М.Р., на 26 г. умишлено е унищожил-изпочупил скъклата на паркирания л.а. „Мазда-6”. Лицето е задържано за 24 ч.

По случая има образувано досъдебно производство.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.