iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


МВФ не даде отсрочка на Гърция за плащане на дълговете й през май

МВФ не даде отсрочка на Гърция за плащане на дълговете й през май 04_1429253059

МВФ отказа да даде на Гърция отсрочка за плащането на дълговете през май. Фондът се позова на липса на продуктивни резултати в такива случаи. Това пише вестник "Файненшъл таймс", който се позовава на шефа на фонда Кристин Лагард.

Лагард заяви на пресконференция, че е обяснила това на министъра на финансите на Гърция Янис Варуфакис, след като през април Атина поискала неофициално отлагане на плащанията.

Ръководителят на МВФ добави, че съветва гръцките политици да се съсредоточат върху "скучната" техническа работа по планиране на реформите в икономиката, а не да разчитат на шумно политическо споразумение, което ще разблокира нови заеми на Атина. В същото време финансовият министър на Гърция отрича да се обръщал с такова искане, пише изданието.

Гърция планира на 24 април да се договори с кредиторите за временното споразумение, по силата на което те ще продължат да финансират страната до постигане на споразумение за преструктуриране на дълга, предаде "Всеки ден". Гърция все още не е получила 7,2 милиарда евро в рамките на действащата програма за помощ. По-рано медиите съобщаваха, че Гърция се готви да обяви фалит по националния си дълг, ако не може да се постигне споразумение с международните кредитори преди края на април.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.