iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Защитата на Росен Ефремов настоява за двама нови свидетели

Защитата на Росен Ефремов настоява за двама нови свидетели

Защитата на Росен Ефремов, обвинен в организиране и ръководене на престъпна група, поиска разпит на нови двама свидетели и делото днес беше отложено.
Адвокатът очаква те да докажат алибито на Росен Ефремов за две дати през 2007 година, когато според обвинението подсъдимият разпространявал наркотици.
На мястото на вещото лице Людмил Димитров се яви Емил Крумов от научно-техническата лаборатория към Областната дирекция на МВР. Оказа се, че Димитров е в дългосрочна командировка в чужбина. Крумов се запозна на място с графологичната експертиза и заключението, направени от колегата му, счете, че са изготвени компетентно и коректно и ги приподписа.
Разпитан бе и принудително доведен сидетел, който се лекува в наркокомуна. Той заяви, че не познава лично подсъдимия и не е взимал наркотици от него. Чувал слухове, че за Ефремов работят други дилъри. Свидетелят заяви, че не си спомня доста от фактите, ставали през 2007 г. защото тогава не бил адекватен, тъй като взимал силни лекарства.
По искане на прокурора бяха прочетени показанията, дадени от свидетеля в хода на досъдебното производство. От тях стана ясно, че той се е снабдявал с дрога в централната градска част на Перник, като една доза струвала 10 лева. След заплащане, взимал наркотика от тайници - обикновено дрогата била слагана под камък в тревата. Свидетелят отново повтори, че показанията му от 2007 г. са противоречиви, тъй като тогава не бил адекватен.
Прочетени бяха и показанията, дадени от Пламен Чолев, който днес също трябваше да присъства в съда, но според полицията засега е неоткриваем в границите на страната. Според тях, Чолев познава Росен Ефремов и хората около него, но не знае с какво се занимават.
 
На 26 май от 9.30 часа ще има ново заседание по делото срещу Росен Ефремов.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.