iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Общоселско събрание заради магистралата свикват в Големо Бучино

Общоселско събрание свикват в 16ч. в четвъртък жителите на пернишкото село Големо Бучино по повод строителството на автомагистрала "Люлин", съобщи председателят на инициативния комитет Иван Младенов.
Хората са обезпокоени от напредващото изграждане на аутобана, като се опасяват от нарушения при строителството, които рефлектират върху населението.
Магистралата пресича Големо Бучино на две. В същото време по проект не са предвидени шумозаглушителни екрани, твърди Младенов. Жителите на селото се опасяват, че без тези съоръжения ще бъдат принудени да търпят 24-часовия шум на магистралата. Шумозаглушителните екрани са задължителни за всяка европейска магистрала, каквато претендира да бъде "Люлин", твърдят от инициативния комитет.
Жителите на населеното място алармират, че деретата са препълнени с пръст, иззета за строителство на аутобана, голяма част от имотите им са сгазени и никой не е поел отговорност за това, нито пък са получили обезщетение. При всеки дъжд реки от пръст заливат селото, уверяват недоволните.
На събранието са поканени представители на ИА "Пътна инфраструктура", кметът на Перник Росица Янакиева и областният управител Иво Петров.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.