iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


През Владая - с "цветелинки" вместо с винетки

Вместо с винетки през Владая да се пътува с пътни стикери"цветелинки" предлагат младежите от БСП. От вчера те стартираха национална кампания „Спонсорирай, за да пътуваш".
 
В Перник тя започна с пресконференция в 11,30 часа. (виж снимките). Така беше и в още осем града в страната - София, Варна, Бургас, Враца, Пловдив, Шумен, Благоевград и Сливен.
 
Покрай националната кампания БСП-младежите стигнали до прозрение, че премиерът Бойко Борисов вече е осъществил една реална антикризисна мярка. Тя тръгва от собствената му спалня, защото неговата партньорка в живота Цветелина Бориславова получи тлъста обществена поръчка. Ръководената от нея СиБанк в консорциум с компанията „ВИП Секюрити" до 2013г. ще разпространяват винетните стикери в цялата страна. Очакваната печалба от тая сделка ще бъде около 37 млн. лв, са пресметнали младежите от БСП.
 
Втори ден младите социалисти раздават на шофьорите стикери, оформени като винетки, но кръстени „цветелинки". Сложен е надпис СИБанкя. На тях се мъдри и холограмен образ на премиера Бойко Борисов. Така е защото той е от двете страни на обществената поръчка за продажбата на винетките, обясниха БСП-младежите.
 
Кампанията им е провокирана хем заради конфликт на интереси на най-високо управленско ниво, хем заради невъобразимите дупки по пътищата и в частност тези при Владая.
 
Младежите питат защо беше прекратен ремонта на пътната отсечка при Владая и защо пернишките депутати от ГЕРБ не настояват за възобновяването му. Всеки ден пътна помощ вади от дупките аварирали коли и разходите, които за един от младите социалисти били на стойност 137 лв., са за сметка на пострадалите.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.