iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Струма прелива

Река Струма е излязла от коритото си и е заляла 50 декара земеделска земя в землището на земенското село Жабляно, съобщават от общинската администрация в Земен. Преди два дни са били наводнени колекторът и пречиствателната станция на Земен. Нивото на водата е достигало 50 сантиметра.
 
Съоръженията се намират в началото на Земенския пролом. Там се събират водите на двете реки Струма и Треклянска, коритото е по-тясно и водата излиза от руслото. Треклянската река е пълноводна, но не е преляла. Водите не са успели да стигнат до къщите и вече са се прибрали в речното русло. Според местните власти няма опасност домовете на хората да бъдат наводнени.
 
Хората смятат, че вдигането на нивото на реката е свързано с изпускането на яз. „Пчелина”.
 
Отново се е активирало и свлачището между земенските села Калотинци и Раянци. Пътят за Трекляно и Кюстендил е бил блокиран за кратко заради сриналите се 150 кубически метра земна маса, която непрекъснато се почиства от багер. Старото свлачище между селата Враня стена и Калотинци е спокойно. От пет години то е запечатано със специална арматура и подпорни стени.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.