iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дилър на наркотици от Радомир задържан при спец-акция в София

Дилър на наркотици от Радомир задържан при спец-акция в София

Спецоперация отново се разгърна през изминалата нощ в София. Този път специалните полицаи удариха наркоразпространението. Четирима членове на организирана престъпна група за разпространяване на наркотици са задържани.
 
Целта на специализиратната операция е да се неутрализира дейността на наркоразпространителите в столицата. В опередлен смисъл може да се каже, че операцията е продължение на други действия, които предпреиехме през последните месеци срещу продажбата и разпоространението на наркотици, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов.
 
Повече от месец е продължила работата на служители от Отдел "Наркотици" - ГДБОП и на колегите им от съответния сектор в СДВР за разследване на участници в организирана престъпна група.
 
В хода на полицейските действия е изяснено, че групата се занимава с придобиване, съхраняване и продажба на наркотици в големи количества. Изяснено е също, че дрогата е била предназначена за улично разпространение на територията на София, Пазарджик, Пловдив, Хасково и Радомир.
 
Към 19.00 ч. снощи в момент на продажба на наркотици са задържани двама - доставчикът И.С. /33г./ от София, известен на полицията и осъждан за притежаване на наркотици, и купувачът И.М. /25г./ от Радомир. При обискирането им полицаите са открили и иззели от тях амфетамин и марихуана.
 
След задържането им спецполицаите са се насочили и към другите участници в организираната престъпна група. При последвалите процесуално-следствени действия - обиски, претърсване и изземване на задържаните, обитаваните от тях жилища и колите, които са карали, са намерени и иззети около 7 кг различни наркотици - амфетамин, марихуана, кокаин и хероин.
 
Според експерти сумата от продажбата им би възлязла на над 100 хил. лв. Иззети са също и многобройни мобилни телефони, предплатени сим карти, различни суми пари.
 
По случая е заведено досъдебно производство. Четиримата са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Работата по случая продължава./АСН
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.