iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Села мечтаят за стадиони

В две пернишки села футболисти, публика и спонсори мечтаят за стадиони. И не само мечтаят, но са започнали и процедури.
 
Сериозно инвестиционно намерение има спонсорът на Футболен клуб „Студена Златин Дяков. Той заявява готовност върху 22 дка общинска земя да направи модерен спортен комплекс. Идеята е да има футболен терен, помощно игрище, плувен басейн, площадки за волейбол и баскетбол и съответната прилежаща инфраструктура. Избраният терен е в местността „Широко ливагье", там където преди време имаше горски разсадник. Проектът беше в бая напреднала фаза. Кметът на община Перник Росица Янакиева на едно съвещание даже разпореди на свои подчинени да готвят договор за публично-частно партньорство и спортният комплекс да отива към реализация. Уви! Засега плановете отпадат. Оказало се, че част от земеделските земи, попадащи в избрания терен, са раздадени на другоселци за оземляване, съобщи кметът Валери Спасов. Това била причината за отлагане на проекта поне докато се намери друг терен.
 
По-скоро със свой стадион може да се окаже село Драгичево. И там спонсорът на местния футболен отбор „Спортист"-Драгичево собственикът на фирма „Транс-Експрес Груп" Красимир Иванов е готов да направи модерно съоръжение. За целта вече има отреден терен - 11 дка частна общинска собственост в района на Горно Драгичево. Административни процедури обаче бавят начинанието. Повече от половин година се бавят писмени документи, с които се известяват съседите на имота. Независимо че се намираме в криза и бизнеса изпитва сериозни затруднения, не се отказваме от идеята да се направи стадион, казва Красимир Иванов. Според него това, че отборът му няма собствено игрище е сериозен проблем, защото даже домакинските мачове се играят в други села. Ако имаме база, ще имаме и детски отбор, казва още той.
 
Намеренията на спонсорите се нуждаят от по-активна подкрепа от страна на администрацията, убедени са и местните управници.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.