iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прокурор Роман Василев: Браво на децата за "Наглите"

Прокурор Роман Василев: Браво на децата за "Наглите"

Заместник-градският прокурор на София Роман Василев в коментира в студиото на"Седмицата" по Дарик, че е наистина радващо как хората възвръщат доверието си в системата, а примр за това е, че може би за първи път в такива сценки, децата взимат страната на органите на реда.
 
"Да, виждате, че в момента доброто и лошото в тоя свят се борят и все пак доброто би трябвало да побеждава. Като сме от добрите, виждате, че се постига резултат, а ние няма как да се върнем назад. Ние сме се изправили и трябва да продължим напред. В противен случай всяка една крачка назад създава дисбаланс в системата. Хората досега ни вярват и все повече имаме граждани, които идват при нас и са склонни да съдействат, за да се стигне докрай.", коментира Романов по въпроса със сценгата със залавянето на "Наглите" в пернишко училище.
 
Припомняме Ви, чепреди няколко дни ученици пуснаха две кратки филмчета, направени най- вероятно в голямото междучасие. В клипчетата те правят показна демонстрация на залавянето на бандити. Действащите лица във филмчетата са наркопласьор и ченге. На екрана се вижда как дилърът, който е с качулка на главата подрежда на ученически чин дозите с дрога. В този момент се появява пистолет и "служител на реда", който е закрил лицето си с...противогаз. Той насочва оръжието към "престъпника" и със заучена хватка го поваля на земята в безпомощно състояние.
Екшънът на кино се разиграва в класна стая, от филмчетата обаче не става ясно, в кое от школата са заснети кадрите.
Подрастващите обаче се вдъхновяват не от престъпниците, а от органите на реда. Това се случва за първи път. До неотдавна децата подражаваха на мутрите, твърдят психолози.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.