iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Червен картон за Синята зона

Една непопулярна инициатива на градската управа в Перник, насочена към въвеждане на ред в паркирането в града предизвиква противодействие сред гражданството. Въвеждането на Синя зона в централната градска част и по централните улици в кметство „Изток" получава червен картон. Само за няколко часа създадената от Петър Соколов група в социалната мрежа Фейсбук „Не на синята зона в Перник!"събра над 400 последователи.
 
Аз съм против въвеждането на синя зона в Перник, защото е безсмислено. Градът ни е малък и няма сериозен проблем с местата за паркиране. Очакваме следващата такса да е затова, че дишаме "чист" въздух. - това е написал администратора на групата.
 
Той е отправил и виртуален въпрос на страницата на кмета Росица Янакиева:
Как може да ме убедите, че синята зона ще повлияе положително върху трафика и паркоместата в града?! Надявам се да ми отговори някой, дори и да не е г-жа Янакиева - кмет на гр. Перник. Аз мисля, че това е поредния безсмислна такса, с която ще се натовари обикновенния перничанин. Вече създадохме и група във facebook: Не на синята зона в Перник - http://www.facebook.com/peter.sokolov?ref=name#/group.php?gid=2371943642... , в която само за 2 часа се включиха 75 млади и недоволни перничани.
 
Според Петър Соколов:
 
1. Перник не е някакъв мегаполис, в който хората се стичат като мравки към центъра. Напротив, 70 % работещите се отправят към София.2. Когато направят синята зона много хора ще я избягват и ще търсят места за паркиране извън нея, а такива няма.3. Много перничани ще слезнат от колите си, но ще предпочетат алтернативни методи за предвижване, а условия за такива няма. Къде са велоалеите и адекватния градски транспорт?
 
Ето и няколко мнения от форума на групата:
- Още една простотия-ужас!!!Категорично съм против въвеждането на "Синя зона"! Лошото е, че никои няма да обърне внимание на мнението на хората и ще си правят каквото си искат!А такава зона ще има и в кв."Изток"!

- Много гадно! Немога да разбера защо по време на криза всеки слага някакви такси, за каквото и да било. Откъде си мислят, че хората си изкарват парите. Наистина Перник не е кой знае колко голям град, за да има синя зона. По-добре е да има повече паркинзи, да се направят паркинзите в междублоковите пространства и разбира се -култура на шофиране и парк...

- твърдо съм против !!!!

- Е ако трябва да плащам и за да си паркирам колата пред нас??????!!!!!!!!!! Айде моля, моля!!!!

- Това е поредната простотия която цели да напълни дожбчетата на някои червени другари.

- Твърдо НЕЕЕЕЕЕ !

- Тъпо е

- Напълно съм против синята зона, нито ще се облекчи трафика, няма да има места за паркиране пак и малкото междублокови пространства ще са препълнени с терикати, които не им се плаща. И кой рейс върви по ул. "Кракра", "Отец Паисий" или до "Брегалница"
 
На официалния сайт на община Перник са публикувани подробности, които могат да се видят на адрес: http://www.pernik.bg/szona.htm
 
Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства на територията на Община Перник може да се види е и на адрес:http://www.pernik.bg/document.php?id=1121
Още преди въвеждането на Синята зона се задаваше и въпрос защо не се предприемат ефективни санкции срещу наришетелите на правилата за паркиране и дали приходите от събраните глоби няма да са повече от събраните такси от Синята зона. Но понеже добросъвестните ще плащат, а нарушителите така и няма да бъдат притеснени, се избира по-сигурния подход.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.