iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Прокуратурата проверява качеството на водата в Перник

Прокуратурата проверява качеството на водата в Перник

Проверяват наистина ли е опасна водата в Перник.
 
След публикация на в-к "Сега", за която агенция iPernik.com ви информира и по сигнал на кмета на  Перник и шефа на пернишкото дружество ВиК, Районната прокуратура проверява състоянието на питейната вода в общината. Назначена е предварителна проверка, която се води от служители на Икономическа полиция.
 
Припомняме, че в публикацията на националния ежедневник се цитират данни от Годишен доклад за състоянието на околната среда за 2007г. на Министерството на околната среда и водите, където Перник е сред посочените градове с отклонения в нормите на водата. Шефът на ВиК Камен Каменов категорично отрече да има подобно отклонение. Той също ще даде показания пред разследващите органи.
 
Днес в Икономическа полиция свидетелски показания дадоха от ръководството и редакцията на информационна агенция iPernik.com. Пред разследващите органи главният редактор на IPernik.com Христиан Даскалов посочени допълнителни факти около случая, за който агенцията ще продължи да следи и информира своите читатели.
 
Беше споделена тезата, че медиите могат и трябва да бъдат от реална полза на органите на реда при разследването на подобни случаи и в услуга на гражданското общество.
 
Наскоро, по публикация на информационна агенция iPernik.com, беше извършена проверка на търговски обекти в кв. "Рудничар", където питейно заведение беше затворено от РИОКОЗ Перник, поради неспазването на редица норми и изисквания.
 
Започна проверка и на питейни заведения, които предлагат алкохол на непълнолетни, отново след  публикации на гражданската медия на Перник - iPernik.com .
 
Ако имате сигнали за нередности, престъпления и злоупотреби с власт, любопитни истории, коментари или случки, които искате да споделите, може да ни пишете на адрес [email protected] .

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.