iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отлагат дело за злополука със смъртен случай заради несъбрани медицински документи

Отлагат дело за злополука със смъртен случай заради несъбрани медицински документи

Несъбрана медицинска документация отново отложи дело за трудова злополука, пише днес Градски вестник. Подсъдима по него е шефката на "Солидус" Здравка Манолова. Тя е подведена под отговорност заради смъртта на нает по граждански договор работник.
 
На 28 юли 2008 г. Васил Стоянов на 71 години паднал от 5.5 метра височина, а след три часа починал в болница. В момента на инцидента възрастният човек е режел желязо за скрап на газоочистката в бившия леярен завод. Смъртта е причинена от кръвозагуба вследствие на множество травматични увреждания, установила аутопсията.Стоянов е бил нает за демонтаж на съоръжението. По време на трагедията той е работел без задължителния за такива височини обезопасителен колан, твърдяха на предходните заседания свидетели на инцидента. В тетрадката за проведения инструктаж пък липсвал подписа на загиналия.
 
Делото тръгна на 1 октомври и на няколко пъти вече беше отлагано по различни причини.Сега освен несъбраната още медицинска документация при приемането в болницата на пострадалия, не се яви и ключов свидетел. Пазачът, който в деня на злополуката пръв е видял падналия Стоянов постъпил в дом за възрастни хора и не е открит, за да бъде призован. Местонахождението му вече е установено и свидетелят ще бъде призован за следващото заседание. Тогава трябва да бъде представена и медицинската документация от Спешната помощ.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.