iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


16 г. затвор за убийство заради силна музика

16 г. затвор за убийство заради силна музика

Пернишкият окръжен съд наложи 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на 45-годишния Александър Александров за убийството на 27-годишния Мартин Крумов.
 
Съдът определи и 80 000 лв. неимуществени вреди за майката на убития млад мъж Богдана Асенова, съобщи БТА.
 
Трупът на Мартин Крумов бе открит на 7 март тази година към 12,30 ч. до бетонна стена в центъра на Перник. Черепът на загиналия е бил счупен. За по-малко от 24 часа криминалисти разкриха убиеца и го задържаха.
 
При разпитите в полицията Александър признал, че не е издържал на постоянния тормоз на Мартин и го ударил с винкел по главата, а след това решил да изхвърли тялото. Бензинът в автомобила му обаче свършил и той се освободил от трупа зад бетонната стена.
 
Александър и Мартин са били съседи в ромската махала на квартал "Рудничар". Младият мъж обаче пускал силно музика по всяко време на денонощието, с което тормозел съседите. Александров и близките му многократно пускали жалби до полицията и общината, но реални мерки не били взети.
 
По време на съдебното дирене свидетели потвърдиха, че Мартин прекалявал с алкохола и усилвал децибелите на музиката.Александров заяви, че ще обжалва присъдата.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.