iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вместо домашен уют за Коледа , "Маката" получи обвинение от прокуратурата

Вместо домашен уют за Коледа , "Маката" получи обвинение от прокуратурата

Вчера пернишкият бандит Мартин Димитров "Маката", заедно с останалите си авери зад решетките, поиска свобода за празниците поради липсата на официално повдигнати обвинения срещу престъпната група за Златко Баретата, задържана през пролетта след акция на полицията в цялата страна.
 
Днес обаче, вместо молбата на адвокатите им да бъде уважена, Прокуратурата повдигна обвинение на Златомир Иванов - Баретата за ръководство на организирана престъпна група, създадена с цел да разпространява наркотици и неговата група от 15 души, сред които и пернишкият бандит "Маката". Част от аверите му все още се издирват.
 
От групата са обвинени Евгени Евтимов, Георги Йорданов, Мартин Димитров, Валентин Луков, Коста Трифонов, Борислав Секулов, Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески, Васил Колев, Юлиян Зашев, Даниел Кръстев, Стоян Дичев. Липсва Антон Савов - Тони Мамата, дясна ръка на Златко Баретата. Дейността на някои от членовете на организираната престъпна група не е била пряко свързана с разпространението на дрога, а с освобождаване на пазари, събиране и отчитане на приходите от престъпната дейност, съобщава прокуратурата.
 
Според информации от подземните среди, "Маката" движел "бизнеса с  дискотеките" на разстреляния Хайо. Някои дори твърдят, че арестът през пролетта му е спасил живота. Срещу други известни "бизнесмени" от приближените на Хайо вече бяха извършени опити за покушение - Мечан и Пупи.
 
Златко Баретата е обвинен като подбудител за убийство, а Мартин Димитров като помагач и за предумишленото убийство на Румен Стефанов "Алф", извършено по начин, опасен за живота на мнозина (чрез употреба на огнестрелно оръжие на обществено място, където са се намирали множество хора).
 
Делото е приключено и материалите се предявяват на 16-те обвиняеми и техните адвокати, както и на пострадалите, след което делото ще бъде внесено в съда. Материалите за неустановените и неиздирени до момента лица, съучастници в престъпленията на групата, ще бъдат отделени в друго наказателно производство, за да не се забавя делото.
 
"Маката" е шурей на небеизвестния перничанин Рашо Кърпата, някогашен ортак на Киро-Японеца. Именно срещу "Кърпата" свидетелят по това дело - небезизвестният Димитър Вучев "Демби" е подготвял атентат в Перник. Негови хора е трябвало да поставят взрив пред дискотеката на "Кърпата", а заплахи са били отправяни и срещу жената на Рашо - Павлина "Джудистката" - сестра на Мартин Димитров.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.