iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мартин Димитров Маката иска свобода за Нова година

Мартин Димитров Маката иска свобода за Нова година

Златомир Иванов-Баретата и приближените му, сред които е и перничанинът Мартин Димитров Маката са поискали да бъде пуснати на свобода за коледните празници.
 
Адвокатите на подсъдимите са пуснали ново искане до съда, с което настояват за промяна на мярката за неотклонение на арестувания бизнесмен и аверите му. Най-вероятно делото ще се гледа след коледните празници. Баретата е вече десети месец зад решетките по обвинения за ръководене на организирана престъпна група от 19 души, търгувала с наркотици и извършвала убийства.През Април Маката беше задържан в ареста след акция на МВР и прокуратурата проведена в  Перник и други градове в страната. 39-годишният Мартин Димитров е известен в града като бившата дясна ръка на застреляния Николай Христов-Хайо.
 
До момента делото срещу Баретата все още не е вкарано в съда, тъй като прокуратурата постоянно прикрепя нови материали към разследването. От държавното обвинение обаче си поставиха срок след Нова година Баретата да влезе в съдебната зала като подсъдим.
 
Маката играел ролята на "силов глиган" според престъпния жаргон. Високият 1,90 метра здравеняк всявал респект сред нарочените за жертви. Това твърдят хора от службите, които до неотдавна са наблюдавали под лупа действията на бившия футболист. Сред жълто-черните фенове Маката е познат като Мартин Василев. Той е ритал в Миньор в последното десетилетие на миналия век, когато президент на клуба е Вълко Станимиров - Лъво. За известен период от време Маката е бил негов бодигард.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.