iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Двама братя изправени на съд за присвояване

Двама  братя изправени на съд за присвояване

Братята Николай и Веско Иванови от Перник са изправени пред Пернишкия окръжен съд за присвояване от края на 2004 и началото на 2005 година. Делото тръгва в Пернишкия съд за втори път, след като е върнато от апелативната инстанция за ново разглеждане. Софийските магистрати са установили, че са нарушени правата на защита на Николай в досъдебното производство. Като граждански ищец към делото и присъединен и бившият техен шеф Стефан Давидов, който е предявил граждански иск за 23 694 лв.
 
През есента на 2004 г. Николай Иванов започва работа като дистрибутор на сандвичи, произвеждани от фирма с цех в столичния квартал "Горубляне". От фирмата му е предоставена карта за бензиностанции Лукойл за зареждане на автомобила му с гориво. Дадени са му и нови 4 хладилни витрини за съхранение на сандвичи, които е оставил в пернишки магазини. През ноември и декември 2004 г. той е заредил на различни бензиностанции на Лукойл общо 104 пъти като фактурите за горивото са за 22 418 лв. За това престъпление той е обвинен в присвояване в особено големи размери в условията на продължаващо престъпление.
 
В началото на 2005 година Николай казва на собствениците на магазините, че напуска и трябва да върне хладилниците, но не ги връща на собственика, а ги присвоява. Една от хладилните витрини е прибрана от Веско - брат на Николай. Той е обвинен в причиняване на имуществени вреди с цел лично облагодетелстване в размер на 319 лв.
 
Фирмата за сандвичи е обявена в ликвидация, а в Пернишкия районен съд се води дело, страна по което е Николай Иванов. Разпитани са вещите лица по делото и свидетели. Съдията по делото постанови за следващото заседание да бъде изготвена справка за делото в районния съд, по което Николай Иванов е страна както и дали има други заведени дела и на какъв етап са./ Телевизия „Кракра"

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.