iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Уволнен заради кражби пожарникар съди МВР, не знаел какво върши

Уволнен заради кражби пожарникар съди МВР, не знаел какво върши

Със заповед от 26.06 тази година Директорът на ОД на МВР налага дисциплинарно наказание „уволнение" на Г. Цветков, шофьор на пожарен автомобил.
 
Дисциплинарното наказание е наложено за това че на 14.04.2009 г. и 18.04.2009 г., Г.Н. е взел стоки от щанд за автоаксесоари на бензиностанция "Лукойл", изходяща се в гр.Перник, ул.'Траово", без да ги обяви на касата и без да заплати тяхната стойност. Преди издавене на атакуваната заповед според изискванията на ЗМВР е проведено дисциплинарно производство.
 
За допуснатото дисциплинарно нарушение жалбоподателят е дал писмени обяснения. В тях сочи, че на 25.04.2009 г. е посетил бензиностанция "Лукойл" и след като управителката и негови колеги от МВР са му обяснили за предишните му действия е заплатил стойността на автоаксесоарите , които е взел. Твърди,че не си спомня кога и как се е случило това, тъй като има здравословни проблеми, които се изразяват в припадъци и загуба на съзнание. За това Цветанов смята, че неправомерно е бил уволнен и пуска жалба в Административния съд.
 
Като неоснователни обаче, съдът преценява  изложените в жалбата на отстранения пожарникар твърдения, че действията му са резултат на здравословни проблеми. От изслушаната по делото съдебно медицинска експертиза, приета неоспорена от страните е видно,че жалбоподателят е с диагноза "цистерна магна-пермагна". Тази диагноза обаче не може да бъде причина за състояния на неадекватност или загуба на паметта. Констатациите на вещото лице налагат извода, че макар и със здравословни проблеми жалбоподателят е могъл да ръководи своите постъпки и да разбира тяхното свойство и значение. Припадъците, които получава не са основание да се приеме, че по време извършване на нарушенията не е осъзнавал своите действия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.