iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


18 години затвор за Владислав - убиецът на 15 годишния Алберто

18 години затвор за Владислав - убиецът на 15 годишния Алберто

На 18 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване бе осъден днес 20-годишният перничанин Владислав Владимиров, предаде БТА.
 
В ранните часове на 8 март младежът разби с брадва главата на 15-годишния Алберто Йорданов. Зверското убийство беше извършено в пернишкия квартал "Мошино" в дома на Владимиров. Пиянски скандал след рожден ден станал причина Владислав да посече с брадва Алберто. Убиецът увил тялото на непълнолетното момче в юрган и черга, завързал краката му с тел, завлякъл тялото до бетонна шахта на табаните над квартала и се опитал да го подпали.
 
Часове по-късно Владислав направил пълни самопризнания и посочил мястото, където е оставил трупа. Днес той се разкая за постъпката си, уточнявайки, че ако Алберто не му посегнал, нямало да го убие. Според свидетелските показания Владислав често биел Алберто. Ден преди трагедията обаче Алберто събрал група момчета да се саморазправи с Владислав. Някои от побойниците извадили нож. Според магистратите това е предизвикало желание за отмъщение.
 
Процесът започна на 30 октомври тази година и приключи за по-малко от 20 дни. Владислав ще трябва да заплати и по 120 000 лв. кръвнина на родителите на убития младеж. Парите ще бъдат дадени като благотворителност на сираци. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.
 
На снимката: Убиецът на купон в дискотека часове след като съсече с брадва Алберто
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.