iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На килимчето пред Плевнелиев за асфалт през Големо Бучино

Кметът на Перник Р. Янакиева ще има среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев през тази седмица. Сред темите в разговора им ще бъде и асфалтирането на обходния път за София през село Голямо Бучино, информира градоночалникът.
 
При предишното правителство бяха давани много обещания за това, но останаха неизпълнени. Последно се говореше за ремонт на общинския път с държавни пари заради затварянето на прохода „Владая" и строителството по магистрала "Люлин". Тогава общинското ръководство на Перник пожертва идеята за четвърта лента при Драгичево, за да се преасфалтира четвъртокласния път през Големо Бучино, но не стана нито едната, нито другото.И сега мотив за искания ремонт с държавни средства е засилената експлоатация на пътното трасе заради строителството по магистрала "Люлин", както и трагичното състояние на пътя от тежките камиони.
 
Живеещите покрай шосето в „Мошино" се оплакват от пътната настилка, от липсата на тротоари за придвижване на пешеходците. Нощем не може да се спи от преминаването на камионите, с фадроми се изсипва боклук и земна маса в дерето на реката, жалят се хората от крайните къщи в "Мошино". Те се опасяват, че речното корито е запушено и ще създаде проблем при по-обилни валежи.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.