iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Поздравителният адрес от г-н Роберт Мугабе по случай празника на Перник

До:
Кмета на град Перник
 
От:
сър Роберт Мугабе
Президент на Народна Република Зимбабве
Диктатор на свободна практика
 
" Мила ми другарко,
Преди всичко искам да честитя вашия огромен принос за завоюването на престижната позиция, която страната ви защити, като се нареди след братските Того и Танзания в световната класация по свобода на словото. Дори другарят Фидел, макар и намирайки методите ви за радикални, се присъединява към поздравите от членовете на комунистическия интернационал. Да беше жив другаря Сталин да ви види, нямаше да може да ви се нарадва.
 
Поздравявам и с организирания по случай посещението на другаря Първанов празник в родния ви град. Хубаво е, че тачите партийните си лидери така.Е, вярно, че за предизборната кампания повече ги бяхте пипнали нещата, но важното е вино да се лее. Пийне ли си народеца, и на студено, и на гладно, и на тъмно можеш да го оставиш.
 
И не обръщайте моля внимание на критиките, че хората мръзнали в жилищата си, защото другарят Стойчо пак оплескал нещата. Че в нашата държава, студ няма, а пак се оплаква паплачта му с паплач. Ако мен питате, другарко, да беше ги изтровил другарят Стойчо докато още можеше. Жалко, много жалко, че ви спряха мощностите за обогатяване на уран, така де - ТЕЦ ли, как си го наричате там...
 
Иначе за зарята... Хубава заря, другарко, даже в северно Зимбабве можеше да се види, от по-високите колиби. Във времена на криза обаче, използвайте боеприпасите по-разумно. Да бяхте ги насочили към онези, многознайковци, дето шивашки цех ги бил тормозел. Един диктатор винаги трябва да се грижи за народа, да бяхте ги избавили от мъките, другарко. Един залп и няма повече шум в ушите и безсънни нощи.
 
Ама и да ги оставите така може. Щом никой не ви създава проблеми. Разбрах, уредили сте си  медийна съветничка дето звъни във вашите национални телевизии и ги заплашва да не пускат репортажи от владението ви. Разбрах и преди време така сте направила, за да не излъчват материали, когато ви отиде на кино системата за обогатяване на уран за 2 месеца, така де ТЕЦ-а..
 
Добре сте направила, другарко, много добре. Мен тези диверсанти от CNN мира не ми дават, ще трябва да обменим опит в тази насока.
След изтичане на мандата, другарко, добре сте дошла в братско Зимбабве. Тук може и онзи милион дето спестихте като продадохте общински имот за 200 хил. лева, вместо за милион и двеста, да депозирате в някоя банка, да не ви създава проблем онзи варварин Бойко. Не се безпокойте другарко, тук инфлация няма.
 
Ние комунистите нали вече сме набожни хора, няма да се лъжем, я!..."
 
Превод от зимбабвийски:
Христиан Даскалов
 
---
Ти, български народе, за да станеш велик, трябва по-напред да бъдеш горчив пияница. А пиянството има три градуса: 1) когато вървиш, да залиташ от дувар на дувар; 2) двама да те държат под мишниците и трети да ти мести краката, и 3) да лежиш на пътя, а гаргите да ти кълват очите, както тебе, народе, кълве секи, кой отде помине - и турчин, и поп, и дявол.
 
Христо Ботев

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.