iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


На тайна среща обсъждаха бъдещето на пернишката полиция

На тайна среща обсъждаха бъдещето на пернишката полиция

На засекретена среща днес в ОДП Перник топ полицаи от областната дирекция и националното ръководство на Министреството на вътрешните работи са обсъждали промени в състава на местното ръководство и последните акции на структурата, при които беше разбита водеща лихварска група в града, научи агенция iPernik.
 
На срещата е присъствал и главният комисар на МВР - Калин Георгиев. По предварителни данни е трябвало да пристигне и министърът на вътрешните работи, но това не се е случило. Пернишките полицаи от няколко дни чакали събирането, защото то би трябвало да донесе сериозни рокади в системата при евентуални решения в тази насока.
 
Обсъждани са били няколко варианта за главен комисар, като за момента Димитър Шереметев остава, макар и неясно до кога, на поста си. Тепърва ще се вземе крайно решение поради сложността на криминогенната обстановка в района и текущите разработки, които провежда управлението. Именно резултатите от тези разработки ще бъдат решаващи при определяне на бъдещето на пернишката полиция.
 
Сериозен трус по работата на комисар Шереметев нанесе побоя над полицая от "Криминална полиция", който групата на Росен Ефремов нанесе в центъра на Перник. ози показен акт на насилие показа, че в града действат необезпокоявано престъпни групировки, които не се боят от органите на реда.
 
Според вътренши източници, за тези престъпни групи работят и ченгета от структурата на МВР. Именно заради срастване с организираната престъпност  си отиде шефа на Второ районно в кв. Изток преди време.
 
За смяна на Шереметев пък се заговори още при оставката на Румен Петков в предишното правителство.
 
Наскоро Шереметев обяви, че  чака оценка за досегашната си работа и заяви, че ще приеме решението на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, каквото и да е то. Самият Цветанов вече подмени ръководствата в десетина областни дирекции, а за останалите тепърва ще се произнася.
 
На въпроса каква оценка би дал той за работата на Областната дирекция, комисар Шереметев отговори, че за това би трябвало да се чуе какво мислят хората. "Областната дирекция на МВР в Перник не е това, което беше, когато встъпих в поста", посочи той и допълни, че екипът му се е справил до голяма степен с организираната и тежка престъпност. Откакто е встъпил в директорския пост, в Перник няма неразкрито убийство, твърди той.
 
Само за 2009 г. има пет разкрити тежки убийства, припомни комисар Шереметев. Той каза, че идването му на работа в ОД на МВР в Перник е било голямо предизвикателство за него и не съжалява за нито един ден прекаран тук. "Това беше сериозна стъпка в моята кариера", подчерта комисарят.
 
Той посочи още, че в личен план е удовлетворен от работата на ОД, но според него е по-важно какво ще кажат хората за направеното досега.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.