iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Батановци възстана срещу нехайство на община Перник

Кметът на Батановци инж.Петър Пенев е внесъл докладна записка, адресирана до градоначалника Росиця Янакиева и председателя на Общинския съвет Добри Митрев, с която се противопоставя на решение на местния законодателен орган взет през юли т.г., пише "Съперник". То касае сграда частна общинска собственост на ул."Св.Св.Кирил и Методий" в градчето.
 
В историята на Батановци тя винаги се е ползвала като медицинско заведение. Тя се нуждае от ремонт и има неизползвани помещения. В нея са настанени три лекарски практики, обслужващи не само жителите на градчето, но и на околните населени места Черна гора, Лесковец, Богданов дол и други села, пише в докладната инж.Пенев.
 
Според него с една бъдеща приватизация на сградата има голяма вероятност да се променят собствеността и предназначението й. В крайна сметка това ще доведе до влошаване на медицинското обслужване на сегашните пациенти на трите лекарски практики и на населението на Батановци като цяло, твърди кметът на втория град в община Перник. Тъй като няма информация някой от лекарите да е заявил желание за покупка на сградата или части от нея, батановският кмет смята, че едва ли който и да е от тримата медици прави планове да придобие имотът.
 
За да не настъпи криза в здравното обслужване, инж.Пенев предлага проблемите по ремонта и стопанисването на сградата да бъдат решени чрез разумно, поетапно вътрешно и външно финансиране чрез европрограми от община Перник, предприятие СУОС и кметство Батановци.
 
Стефан Трендафилов, началник сектор „Общинска собственост" обаче е изразил становище, че за ремонт на сградата са нужни около 200 000 лева, които не могат да бъдат инвестирани в момента заради ограничените финансови средства на община Перник. По тази причина той предлага процедурата за приватизация да не бъде прекратена, а кметът на Батановци да намери други три помещения за лекарските практики, които с ограничени средства да бъдат пригодени за кабинети, за да не страда медицинското обслужване в града.
 
Как ще бъде решен проблемът, ще стане ясно на заседанието на местния минипарламент на 12 октомври.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.