iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Налагат само 500 лева глоба за неуспял опит да се приберат близо 100 бона за ниви

Налагат само 500 лева глоба за неуспял опит да се приберат близо 100 бона за ниви

Само 500 лева глоба е отнесла перничанка за неуспял опит да получи неправомерно над 90 хилади лева за земеделски площи. Пернишкият окръжен съд призна Денка Котева за виновна неверно подадени данни.
 
На 10 май 2007 г. тя предоставила неверни сведения в Общо заявление за единно плащане на площ, представено пред Общинска служба "Земеделие и гори" в Перник. В документа Котева декларирала 61 парцела в добро земеделско и агротехническо състояние. Срещу тях тя е трябвало да получи 77 273 лв. по схеми за единно плащане на площ и 12 713 лв. за необлагодетелствани райони от Европейският фонд за гарантиране на земеделието. При проверка на място, експерти на Разплащателна агенция са констатирали, че декларираното не отговаря на истината и Котева е предадена на прокуратурата.
 
Обвиняемата се размина без наказателна отговорност, а само с глоба, тъй като измамата е разкрита преди да й бъдат преведени средствата. От прокуратурата твърдят, че са констатирани много опити от стопани да получат от фонд Земеделие средства чрез неверни заявления. Срещу нарушителите са образувани дела.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.