iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Неизвестно животно напада минувач. Котките хапят като кучета

Неизвестно животно ухапало перничанин на улицата в сумрака преди ден и той потърсил помощ в спешния център, съобщиха лекари. Човекът бил много уплашен, но не бил сигурен, че го е нападнало скитащо куче, за каквито многобройни случаи се говори през последните дни.
Хапят и котките. През последните дни три служителки в голямо предприятие са били в отпуск, защото пострадали от домашните котки. Когато една от тях отишла за медикаменти в аптеката й казали, че четири дами преди нея също се оплакали от подобна беда. Наскоро зверски беше надрана и изпоядена от домашния си котарак и известна пернишка жирналиска. Животното я беше нападнало внезапно, докато разговаряла по телефона.
Според статистиката, съобщена от епидемолога на многопрофилната болница в Перник д-р Василка Василева от началото на годината има регистрирани 18 ухапани от котки. Всеки от тях подлежи на същата процедура по ваксиниране против бяс, както и при пострадалите от кучета. Рискът е идентичен, защото котките също са източник на бяс, обясни д-р Василева и допълни, че не са много стопаните, които имунизират и обезпаразитяват домашните котки.
В регистрите е записан и случай на ухапан от прилеп - какво да се прави - градът е голям и рисковете дебнат отвсякъде.Както са агресивни хората, така все-по-агресивни стават и животните, коментират пострадали и медици.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.