iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Режат глави заради кризата с движението Перник-София

Режат глави заради кризата с движението Перник-София

Ремонти на пътя до втората половина на Септември.
 
В интервю за \"Труд\" новият шеф на Пътната агенция - Димитър Иванов заявява, че ще търси отговорност от онези, които са отговаряли за организацията на ремонта на Владая.
 
\"Започнал е ремонт без организация на движението. Няма обходен маршрут. На пътя през Мошино-Голямо Бучино- Малко Бучино не е направен бърз ремонт, за да се облекчи трафикът към София. \", коментира Иванов.
 
Същевременно стана ясно, че пет екипа пътни полицаи ще работят за облекчаване на зверските задръствания по пътя София - Перник. \"Призовавам шофьорите да са толерантни помежду си, стриктно да спазват пътната сигнализация и указанията на полицаите\", заяви вчера пред \"Труд\" комисар Ваньо Стоевски, началник на КАТ-София. Вчера той провери лично как действат служителите му на тапата \"Владая\".
 
В събота и неделя десетки изнервени шофьори се разправяха на висок тон с представителите на реда край пътя. Униформените обаче запазиха завидно хладнокръвие и спокойно обясняваха на водачите, че трябва да проявяват малко повече търпение.
 
\"Ремонтът на пътя София - Перник ще продължи до втората половина на септември, а отсечката София - Владая ще бъде готова още до края на август\", съобщи комисар Стоевски. И препоръча два удобни заобиколни маршрута, с които водачите ще си спестят мъчителното пъплене по шосето. Едното трасе от София към главен път Е-79 за Гърция е през Бистрица - Ярема - Дупница, а другото към Перник през Мало и Голямо Бучино.
 
За разтоварване на ужасния трафик от столичния КАТ решили да пренасочат ТИР-овете, движещи се по маршрута Кюстендил - София през Дупница - Самоков, Костенец - Ихтиман - магистрала \"Тракия\".
 
\"Направили сме максималното, което можем, за организацията на движението при тази ситуация. Ако някой има по-добра идея, с готовност ще я чуем\", подчерта началникът на столичния КАТ. И си пожела липсата на тежки катастрофи в София през уикенда да продължи през цялата година.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.