iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Селяни спят на смени срещу крадци

Селяни спят на смени срещу крадци

Селяни спят на смени, за да се пазят от крадци. Жителите на пернишките села се принудиха да дават нощни дежурства, за да опазят покъщнината си от неканените гости. Наглеците влизали без да им мигне окото в къщите и даже си светели с фенерче, оглеждайки плячката.
 
Последният случай е от преди няколко дни в курортното селище Рударци, когато апашите влезли в къща в самия център на селото и изплашили до смърт обитателите й. \"Събудихме се от някакъв шум и усещането, че в дома ни има някой\", разказват уплашените потърпевши.
 
С кризата зачестиха наглите обири по домовете. Краде се всичко- от компоти до телевизори и златни накити. Преди няколко месеца в кв. Църква, апашите прибрали под носа на собственика половин кило злато и 2500 лева. Влизали дори в къщата на кмета и докато майка му и баща му спели, отмъкнали техниката на внуците.
 
\"Обират ни докато спим\", жалват се местните управници. За да брани сам хората си от крадците кметският наместник на Радуй Васко Деянов неотдавна поиска пищов. Рударският управник Симеон Павлов пък постави остро въпросът да бъдат задължени майсторите, които работят по вилите, да се регистрират докато пребивават в селото.
 
Писна ни да слушаме как полицията няма хора, пари и бензин, за да охранява селата, роптаят управниците. Те се надяват, че сега със смяната на властта, ще им се обърне внимание и в отдалечените от градовете населени места също ще има униформени./Стандарт
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.