iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Искаше половин милион, а му дадоха 350 лева...

За частния терен от 1 декар, оказал се насред магистрала \"Люлин\", държавата ще плати 354 лв. Това стана ясно от обнародвано решение на правителството за отчуждаване на още земи заради строителството на аутобана, пише в днешния си брой в-к 24 часа. За имота, който е гора, собствениците му поискаха половин милион лева от пътната агенция.
 
Според обнародваното решение теренът е собственост на наследниците на Евтим Стоянов и липсва информация за адреса им. Гората, за която ще вземат с 1000 пъти по-малко от поисканото, е в землището на с. Големо Бучино.
 
Освен за отчуждаване на гората държавата ще плати обезщетения на още 52 лица, чиито декари са в землището на селата Филиповци, Мало Бучино и Даскалово. Общо компенсациите са за над 7,9 млн. лв.
 
\"Нямам имот и не съм искал никакви обезщетения от пътния фонд. Останах много изненадан от това, че съм настоявал да получа половин милион. Щеше да е хубаво да имам имот, но не е мой\", заяви Александър Александров от пернишкия кв. Църква. Заради съвпадение на имената мъжът изненадващо стана \"собственик\" на декара ливада.
 
От общинската служба \"Земеделие и гори\" в Перник, която е възстановила земята на собствениците, твърдят, че мястото се намира в село Големо Бучино. Според шефа на службата Евдокия Гълъбова там има още около 10 частни имота.
 
\"Мястото е заявено като ливада през февруари 1992 г. То е в местността Хипоко и е възстановено на Евтим Стоянов. През 2006 г. е подадена молба за индентифициране на границите\", обясни Гълъбова.
 
Според нея имотът не е гора, както твърдят от пътния фонд, и това можело да се докаже.Имаме документи и ако се наложи, ще докажем твърденията си, уточни Гълъбова.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.