iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иван Димитров: Вярвам, че перничани са мъдри!

Иван Димитров: Вярвам, че перничани са мъдри!

Едно интервю на областния управител на област Перник пред в-к Съперник
 
Г-н Димитров, след четири години на върха на изпълнителната власт в Пернишка област, с кое най-много се гордеете?- Трудно ми е да дам еднозначен отговор. Не са едно и две постиженията, с които изпращаме изминалите четири години. Мога да маркирам само някои по - значими за живота на града събития. Направихме сериозен пробив в подобряването на пътната инфраструктура. Знам, че мнозина могат да ми опонират за качеството на пернишките пътища от републиканската пътна мрежа, но да си припомним как изглеждаха преди четири години. Няма да ви отегчавам с цифри, но минете по отсечките Батановци - Ковачевци, Бобов дол - Жедна, Перник - Брезник (през Мещица), Радомир - Жедна , Хумни дол - БИЛЛА . Продължава ремонтът и на още ред други пътни обекти, за които сме създали предпоставки да бъдат завършени през следващия мандат. Не бих казал, че сме направили чудеса, но лично аз изпитвам удовлетворение от свършеното в тази област.

Безспорно набрахте достатъчно опит в контактите си с висшите органи на изпълнителната власт. Сега се целите в законодателната. ще се чувствате ли комфортно в новото си амплоа, ако станете народен представител?- Опитът е страшно важен. Да, четири години имах работа с почти всички министерства, мога да твърдя, че добре познавам механизмите на изпълнителната власт и законодателното подсигуряване на важните решения. И депутатът, и областният управител  могат да имат само една кауза - да бъдат от полза на хората, държавата да облекчава социалното битие на гражданите, да създава предпоставки за прозрачен бизнес, да търси условия за трудова реализация на всеки. С две думи - Ние сме на ваша страна, както е казано и в предизборния ни девиз.
 
Как стои въпросът с реализацията на европейските проекти в Пернишка област, една доста щекотлива тема в предизборната кампания?- За да не бъда голословен - само няколко факти. Реализирана е секторна програма „Леонардо да Винчи\" за учене през целия живот. Изпълнихме проект съвмесно с андалуските специалисти от областта Гранада в Испания. Областната администрация съвместно с общините от Пернишка област са партньори по проекта на фондация „Младежка инициатива\" - Партньорство между гражданското общество и администрацията с цел повишаване прозрачността в работата на общинскине и областната администрация. И не на последно място - реализира се проект съвместно с четирите областни администрации от Югозападна България за създаване на единен модел за публични услуги. С други думи, нищо сензационно за Яне Янев, но доста полезно за гражданите, които ежедневно използват административни услуги.
 
Тежко бреме ли е политиката?- Не е леко , но доверието на хората задължава. Научил съм се да се лишавам от личен живот, да бъда понякога двадесет и четири часа в денонощето „на нокти\". Психическото натоварване е огромно, непрекъснато възникват непредвидени ситуации. Ето, например случаят с автомагистрала Люлин, която изцеди доста и от моите сили. Обаче вярвам, че добрите дела, веднъж започнати, ще бъдат доведени до успешен край. Сега сме екип, който наистина работи добре. Важното е хората да имат куража да продължат напред, да не позволят поредния експеримент с доверието им! Както и вярвам, че перничани са мъдри, трезво осъзнават реално постигнатото и няма да се подведат по крясаците на всеобщото отрицание.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.